Caffas Rain – Yersinia Pestis

Enschede – in België noemen we dat ‘vuurwerkdorp’ – brengt ons Caffas Rain. In de bio vertellen de heren over een Oosterse krijgershorde, maar na wat spitwerk ontdekten wij dat Caffa de middeleeuwse naam van Feodosjia was, een stadje op de Krim. Daar regende het wat maanden geleden vooral kogels en artillerie, dus ook dat is allemaal heel krijgsvaardig. De titel van de debuternde EP is de bacterie die de pest verwekt. Et voilà, we zijn weer in de middeleeuwen.

We hebben vuurwerk, we hebben krijgers en we hebben de middeleeuwen. Daar kunnen we wat mee. Voor het krijgsgeweld hoef je niet ver te zoeken. Er zit heel veel Amon Amarth-mars in het swingende grooveritme en ook de heroïsche tremeloglooiingen heffen de drankhoorn op de Vikingbestormingen van weleer.

Het vuurwerk zit hem vooral in de knetterende stukjes lead die de heren over groovend riffbuskruit strooien. Iets dat bijvoorbeeld heel mooi uitpakt in Broken World. Dat betekent dat de ridderlijke grunt en pijnigende screams haast wel uit een middeleeuws huisgezin moeten komen, waar er wellicht een paar liggen te creperen onder de pestbuilen. Of zonder franjes: Amon Amarth en Devildriver die een hartelijke pint nuttigen in een cafeetje in Caffa. Mooie release, nu bevestigen met een full length!

 

caffasrain-yersiniapestisLabel:

Eigen Beheer, 2016

Tracklisting:

  1. Generation
  2. Psychopath
  3. Walking Among The Dead
  4. Broke World
  5. In The Shadows

Line-up:

  • Jimmy De Visser – Lead gitaar, backing vocals
  • Niels Ketelaar – Ritmegitaar
  • Kay Meupelenberg – Vocalen
  • Pim Weierinck – Drums
  • Rory Verkleij – Basgitaar

Links: