Bypass – Demo CD

[b]Bypass – Demo CD[/b]
De CD-demo van Bypass begint met een enigzins overbodige intro met oorlogsgeluiden en een solo die verder los staan van het erop volgende “Juicy Lucy”.

Lekker zware muziek die aardig in de lijn van BioHazzard, Pantera en Machine Head ligt. Goede groove en vette gitaarpartijen. Toch hoor ik hier en daar deatmetal riffjes en punkritmes door elkaar heen. Het is dus niet echt te plaatsen en dus eigenlijk al een pluspunt op zich.

De zang verdient ook een bijzondere vermelding. Lekker zwaar en geheel in de lijn van de muziek. De gruntachtige vocalen komen heel natuurlijk over.

Drumgeluid had strakker en droger gemogen om de riffs beter uit te laten komen. Ik mis de dubbele bass hier en daar, althans in de productie komt deze niet tot zijn recht.
Minpuntje is dat de solo’s er enorm vet bovenop liggen en dat is jammer want de onderliggende groove verdwijnt hier een beetje mee.

Ondanks de kleine minpuntjes (met name de productie van de demo) denk ik dat het al met al een hele lekkere band is die het tempo en een goede groove erin weten te houden. Getuige de beukende muziek, zware zang en het uiterlijk van deze mannen denk dat Bypass vooral een band is die je live moet meemaken.

[b][u]Songtracks[/b][/u]
01-Juicy Lucy
02-Suicide
03-Restless
04-Henchman of Evil

[url]http://www.geocities.com/bypass666[/url]