Bullet – Dust To Gold

Old school heavy metal uit Zweden. Dust To Gold is het zesde album van Bullet, waarbij de laatste (Storm Of Blades) alweer vier jaar oud is. Muzikaal kan Bullet zo aansluiten in het rijtje met AC/DC, Judas Priest en Accept.

Net als bij eerder genoemde bands, weet je zo ongeveer wel wat je kunt verwachten op muzikaal gebied. Toch spreekt het ene album je meer aan dan het andere. Voor mij is het tweede album van de Zweden, Bite The Bullet, het ijkpunt, aangezien dat album hier in de kast staat. In vergelijking met dat album mist Dust To Gold een stukje klasse.

Bullet heeft zeker wel gezorgd voor circa veertig minuten aan vermaak, waarbij mijn luchtgitaar weer de nodige stunts heeft uitgehaald, net als mijn nekspieren. De oorzaken hiervan zijn de toch zeer krachtige melodieën die op mij zijn losgelaten door dit album. Dust To Gold is een album dat zeer zal aanspreken voor de liefhebbers van metal waar je niet al te moeilijk bij hoeft te doen. Volume op elf en knallen maar! Aanraders; Ain’t Enough, One More Round en Screams In The Night voor het snellere werk.

Score:

75/100

Label:

Steamhammer/SPV, 2018

Tracklist:

 1. Speed And Attack
 2. Ain’t Enough
 3. Rouge Soldier
 4. Fuel The Fire
 5. One More Round
 6. Highway Love
 7. Wildfire
 8. Screams In The Night
 9. Forever Rise
 10. The Prophecy
 11. Hollow Grounds
 12. Dust To Gold

Line-Up:

 • Alexander Lyrbo – Gitaar
 • Hampus Klang – Gitaar
 • Gustav Hector – Bas
 • Hell Hofer – Zang
 • Gustav Hjortsjö – Drums

Links: