Buckshot Facelift – Elder’s Rasp

Buckshot Facelift – Elder’s Rasp
Eigen Beheer, 2013

Alweer een innovatieve doorbraak. Een cosmetische dit keer. Na het reanimeren door clitorisconsumptie gaan we ons nu verdiepen in het aanspannen der gelaatsspieren door middel van shotguncartouchen. Het onderzoek begon in 2004 ergens in Long Island en op dit derde luik ligt de focus op het bijraspen van oudere mensen.

Uitgangspunt zijn de onstabiele chaosspasmes zoals het recentere Brutal Truth ze wel eens durft te produceren. Door die te genereren met waanzinnige hogetunegitaren en bloot te stellen aan vocale salvo’s bestaande uit knetterende kokhalskrijsen en een intensieve maagpers, ontdekte het onderzoekerskwintet dat ze de zenuwen vanonder de vingernagels van hun proefpersonen konden peuteren. Bij dat zenuwslopende proces komt zoveel neurotisch mathcoreplasma en dissonantiezuur vrij, dat de huid zich krampachtig rondom het skelet klampt. Dat proces van agressieve opwellingen en passioneel strotfanatisme noemen ze Pimple Cheese.

Om de samentrekkingsverschijnselen te kalmeren, brengen straf bedachte akoestische pingels de spierweefsels tot rust. Een sterke toepassing is Across Dead Oceans, waar het kalmeringsmiddel zelfs tijdens de kolkende adrenaline inwerkt. Door dat alles geconcentreerd tussen absurde of horribele audiosamples en in afgeknotte deathcoreschoten in het gezicht van de oudere te vuren, zal je zien dat dat opvallend strakker om de schedel spant.

Tracklisting:Buckshot Facelift – Elder’s Rasp

 1. Elder’s Rasp
 2. Lambs Pee Blood
 3. Fergus The Engorger
 4. Boi Boi
 5. Monday Morning Scumbag
 6. Skull Drum Urinal
 7. Across Dead Oceans
 8. 522 Rest
 9. Salt Milk
 10. Touch The Monolith
 11. Giving Acid To A Gorilla That Knows Sign Language
 12. Carolyst
 13. Vulture Mistress
 14. Pimple Cheese
 15. What Would Lee Do
 16. Unforgiving Seas

Line-up:

 • William Smith – Vocalen
 • Rick Habeeb – Gitaar
 • Terrel Granum – Gitaar
 • Tom Anderer – Basgitaar
 • Sal Gregory – Drums

Links: