Buckcherry – Warpaint

Warpaint is de titel van de achtste langspeler van de Amerikaanse band Buckcherry. De band is mij vooral bekend vanwege haar opzwepende sleazy rock and roll in typisch jaren tachtig stijl. Dit is dus ook precies wat ik hoop te horen op Warpaint. Helaas word ik teleurgesteld.

De opzwepende sleaze heeft plaats gemaakt voor meer volwassener, rustigere melodieën zoals we bij het titelnummer direct al kunnen horen. Het nummer Right Now laat een meer funky kant van de band horen, maar weet mij ook niet op te zwepen. Head like A Hole probeert het nog een beetje, maar blijft ook in de tweede versnelling steken. Dat Warpaint niet echt op gang komt, zegt overigens helemaal niks over de kwaliteit van de songs want die liggen nog steeds makkelijk in het gehoor en zitten technisch goed in elkaar. Het mist alleen dat beetje extra.

Had Buckcherry die extra versnelling kunnen vinden op Warpaint, had de band een geweldig album afgeleverd voor elke sleaze liefhebber. Nu blijft de band steken op de middenmoot. Niet erg, maar er had gewoon meer in gezeten. Warpaint bevat daarentegen genoeg liedjes die op de radio gedraaid zouden kunnen worden, dat is ook wat waard natuurlijk.

Score:

75/100

Label:

Century media, 2019

Tracklisting:

 1. Warpaint
 2. Right Now
 3. Head Like A Hole
 4. Radio Song
 5. The Vacuum
 6. Bent
 7. Back Down
 8. The Alarm
 9. No Regrets
 10. The Hunger
 11. Closer
 12. The Devil’s In the Details

Line-Up:

 • Josh Todd – Zang
 • Stevie D. – Gitaar
 • Kelly LeMieux – Bas
 • Kevin Roentgen – Gitaar

Links: