Brutus – Promo 2002

[b]Brutus – Promo 2002[/b]

“Wat krijgen we nu?”, hoor ik u denken. “Michiel B. aan de extreme deathmetal? Maar daar zitten toch helemaal geen operazangeresjes en keyboards in?” Op momenten zoals deze dat ik een CD als de promo van Brutus spijkerhard door mijn koptelefoon laat schallen ben ik enorm blij dat mijn muzikale voorkeur zich niet tot 1 bepaald genre beperkt.

Brutus is een death/grind band uit West-Brabant met in de gelederen lieden die we nog kennen uit bands als Lost Sacrament, The Mess Age, Textures en zelfs Goddess Of Desire. Het viertal luisterend naar de namen Bastaerd, Ploert, Schoft en Ploegbaas wil middels deze promo de aandacht van de diverse labels op zich gaan vestigen en mijns inziens moet ze dat ook zeker gaan wel lukken.

En waarom dan wel? Gewoon simpelweg omdat deze 18 minuten durende en 6 nummers tellende promo met titels als “Vleespomp”, “Darmschurft”, “Doodsvrees” en “Slachtbeest” van bijzonder hoge kwaliteit zijn, voortdurend blijven doorrazen, de vocalen en de riffs zeer afwisselend zijn en alle vier de bandleden hun vak verstaan. Invloeden van bands als Suffocation, Cannibal Corpse, Mortician en Severe Torture zijn duidelijk waarneembaar en Brutus hoeft ook zeker niet onder te doen voor deze grootmachten.

De productie is goed te noemen en in tegenstelling tot andere Nederlandstalige grindbands (de eerste die mij letterlijk de teksten kan ontcijferen trakteer ik op een biertje) is Brutus mijn inziens wel in staat ook buiten Nederland van zich te doen spreken. Het doet me goed om te zien dat onze Nederlandse deathmetalscene vele aanstormende talenten kent en Brutus kan ook moeiteloos aan dat rijtje worden toegevoegd. Met klem moet ik toch nog even vermelden dat hoe geinteresseerd u door mijn lovende woorden ook geworden bent, deze promo NIET te koop is.
Brutus
[b]Tracklist:[/b]
1. Vleespomp
2. Ontrouw
3. Darmschurft
4. Grafzerk
5. Doodsvrees
6. Slachtbeest

http://www.brutushakken.nl