Broughton’s Rules – Anechoic Horizon

Broughton’s Rules – Anechoic Horizon

Relapse Records, 2014

Uit Pittsburgh komen deze heren, maar het zal mij niets verbazen wanneer zij binnen nu en een jaar of wat in Tilburg te vinden zijn. Zo in het voorjaar. Tijdens het Roadburn-festival bijvoorbeeld. Anechoic Horizon lijkt mij uitermate passend om daar over het publiek uit te storten.

Broughton’s Rules speelt een amalgaan van allerlij ‘hippe’ stijlen. Denk aan stoner, drone, post rock en andere hedendaagse stijlen. Het geheel wordt zonder zanger gebracht. Gewaagd, maar tegelijkertijd bevat de muziek voldoende spanningsopbouw om niet te vervelen. Tussen de nummers, maar ook binnen de nummers zelf weet het viertal voldoende climaxen op te bouwen en dynamiek te brengen zodat Anechoic Horizon een hypnotiserende werking heeft.

Het hoge jam-gehalte van de muziek stoort niet. De Pink Floyd-invloeden in het titelnummer zijn smaakvol. Alles lijkt op zijn plaats te vallen. Het piept, het kraakt, het briest en het sleept en brengt de luisteraar in een lucide toestand. Mocht er een muzikale bijsluiter geleverd moeten worden dan raad ik aan Anechoic Horizon te beluisteren laat in de avond op het kantelpunt van nuchter en dronken.

Tracklisting:
br

 1. Reversers
 2. Gothics
 3. Insanity Dance
 4. Anechoic Horizon
 5. The Fields Of None
 6. New Weather
 7. Shadows & Light
 8. Umbra

Line-up:

 • Ben Matthews – bas
 • Jeff Ellsworth – gitaar
 • Bill Baxter – drums
 • Gene Doyle – gitaar

Links: