Broken Hand Charity – Gotterdammerung

Deense heavy rock. Er bestaat blijkbaar vraag naar. Jacob Bredahl liet Broken Hand Charity in zijn Dead Rat Studio deze plaat opnemen. Zelf verwijst de band naar Deftones en In Flames qua invloeden, maar ik hoor toch een gans ander geluid als ik zo eerlijk mag zijn.

Bij het beluisteren van deze Broken Hand Charity-plaat noteer ik namelijk vooral Black Label Society, stoner metal en een bak Transport League (light). Laaggestemde, door bas aangedreven rock met ballen, die het moet hebben van catchy hooks, refreinen of doorleefde, rokerige invloeden uit de southern rock. En daar knelt het schoentje. Er wordt minder naar stoere mannen geluisterd qua afwerking en meer naar licht getormenteerde zieltjes (hedendaagse In Flames en Deftones inderdaad) en daarnaast zelfs naar vrouwvriendelijke post-grunge. De ballen gaan meteen wat richting de onderbuik en de gutfeelings volgen gedwee.

Nu en dan een lekker donderend geluid, zonder echt in te slaan. De bliksem blijft achterwege, de angel ontbreekt. Meer alcohol, minder spul dat in rook opgaat, mijn advies, Gotterdammerung.

1449627775_1

Label:
Eigen beheer, 2016

Tracklisting:

 1. Wöden
 2. Grasp
 3. Ostracized
 4. The Norns
 5. Let The Dead
 6. The Paras
 7. Elixir
 8. Whistling Ricochets
 9. Volte-Face
 10. Far End Of Gone
 11. Nature In Rust
 12. Flak
 13. Manacle

Line-up: 

 • Kasper Ljung – Keel
 • Joachim Sestoft – Gitaar
 • Daniel Jakobsen – Gitar
 • Brian Aherne – Bas
 • Heino Jensen – Drums

Links: 

Broken Hand Charity

Score:

64/100

 

 

Geef een reactie