Bring Me The Horizon – Post Human: Survival Horror

Er staan negen nummers op je nieuwe plaat en je noemt het een EP… Wie doet nu zoiets? Wel de kerels van Bring Me The Horizon. Wie? Ja, die kerels die met platen als Count Your Blessings uit 2006, Suicide Season uit 2008 en meer recent in 2019, Amo kwamen. Oliver Sykes en bandleden hebben op deze plaat – die de afschuwelijke titel Post Human: Survival Horror meekreeg – de hulp ingeroepen van een heel arsenaal aan vrienden en vriendinnen. Wie passeert de revue? Amy Lee (Evanescence), Yungblud (Engelse singer – songwriter), Babymetal (echt?) en Nova Twins (Engels rockduo).  Tja, dan stel ik me al meteen de vraag, is dit allemaal van doen? Is dit allemaal nodig? Gaat het niveau alzo omhoog of helemaal de tegenovergestelde richting uit?

Eerlijk gezegd, ik hou wel van goed uitgevoerde metalcore of muziek wat in dit straatje ligt en het mag best wat ruw afgevijld zijn of wat opgesmukt worden met toeters en bellen. Persoonlijk ben ik wel wat allergisch aan het teveel aan electro-geluiden die te pas en te onpas gebruikt worden. Het lijkt bij een eerste luisterbeurt van dat te zijn. Opener Dear Diary mag je van mijn part direct vergeten, wat volgt is interessanter. Alhoewel de solo in het eerste nummer wel lekker weghapt.

Het nummer Parasite Eve, waarvan je hierboven de videoclip kan bekijken en beluisteren, heeft een enorm sterk refrein. Een glibberige worm die doorheen het natte gras zijn weg zoekt naar zijn plekje om daar lang te blijven zitten. Hoe komt dat? Tja, de zanglijnen van de heer Sykes natuurlijk met hier en daar een gekkigheid, het nafluisteren van parasite evvvvve… bijvoorbeeld. Teardrops piept en tuut ook wel lekker in de eerste tonen, hier is het de erg goed afgestelde bas van Matt Kean die de aandacht trekt. En dan de bijdrages van Babymetal, Nova Twins of Amy Lee, oordeel vooral zelf.

Het lijkt op deze EP alsof de nummers zonder de gastbijdrages het sterkst zijn, op One By One (1*1) na, althans dat is mijn bescheiden mening. Lekker tussendoortje wel! En waarom? Vooral door de lekkere meezingbare, erg sterke refreinen.

Score:

70/100

Label:

Sony Music UK, 2020

Tracklisting:

 1. Dear Diary
 2. Parasite Eve
 3. Teardrops
 4. Obey (Ft Yungblud)
 5. Itch For The Cure (When Will We Be Free?)
 6. Kingslayer (Ft Babymetal)
 7. 1*1 (Ft Nova Twins)
 8. Ludens
 9. One Day The Only Butterflies Left Will Be In Your Chest As You March Towards Your Death (Ft Amy Lee)

Line-up:

 • Oliver Sykes – Zang
 • Matt Kean – Bas
 • Lee Malia – Gitaar
 • Matt Nicholls – Drum
 • Jordan Fish – Keyboard, percussie, programmering

Links: