Boris & Merzbow – Klatter

Boris & Merzbow – Klatter
Daymare Records, 2011

Boris is een naam die ik er sowieso bijneem als ik hem zie staan in de winkel, virtueel of fysiek. Deze samenwerking met monument Merzbow wilde ik absoluut hebben. Het is niet de eerste samenwerking tussen de twee schepsels, zo was er eerder het live album Rock Dream. Ook de samenwerking met Sunn O))) (Altar) bleek een meer dan geslaagd exploot.

Klatter is echter een stuk minder uitbundig dan het klinkt. Niets klaterend geweld, niets dronende bevingen (begrijpelijk)… maar wat dan wel? Twee van de vijf nummers hoorde je al eerder van het album Akuma No Uta, maar dan zonder effectjes, en dan is er nog een vrij onbeduidende intro… Merzbow beperkt zich tot slangachtig gemanoeuvreer tussen de repetitieve psychedelische patronen van Boris. Op Klatter 1 krijgt hij af en toe een vrijgeleide om zinderende frequenties door de ether te gooien. Naki Kyoku wordt ook voorzien van iele geluiden, maar klinkt nog steeds als een chillout nummer. Beetje jammer als je het mij vraagt.

Wellicht kan het nog groeien, maar Boris brengt opnieuw een album uit dat snel ingehaald zal worden door de wijzers van de klok. Boris-kenners houden er misschien een andere mening op na, maar er zijn albums van Boris die je gehoord moet hebben, en dan zijn er zoals deze. Fanmateriaal.

Tracklisting:
Boris

  1. Introduction
  2. Akuma No Uta
  3. Jane
  4. Klatter 1
  5. Naki Kyoku

Line-up:

  • Takeshi Ohtani – Bass, Guitar, Vocals
  • Wata – Guitar, Vocals
  • Atsuo Mizuno – Drums, Vocals
  • Merzbow – Electrics

Links: