Bokkerijders – Bokkerijders

Een Belgische blackmetaldemo. Geen garantie op plezier of vertier, maar gezien Babylon Doom Cult Records hem uitbrengt gaan we er bijna achteloos achteraan. Bokkerijders is een drietal dat voor het eerst iets uitbrengt onder deze noemer, maar ze zijn allen al een tijd actief (geweest) bij bands als Ordigort, Caducity en Witch Trail. Nu maken ze bokkige (ik kon deze niet laten liggen) en bonkerige black.


Vier nummers, met lofi black van de midtempo soort, netjes aan elkaar gebeukt en met een paar bijzonder entertainende aspecten. Qua grimmigheid is het allemaal dik in orde, een smerige saus van oude Noorse first wave black metal, aangevuld met gemene thrash en heavy elementen. Ouderwetse en nieuwerwetse Darkthrone (bij uitbreiding ook Khold, Sarke, …) springt meteen in gedachten, maar er valt ook meer te beleven. Qua gitaarlijnen – ik zeg bewust niet melodielijnen – doet dit ferm denken aan een hoop atmosferische blackmetalbands uit de Haeresis Noviomagi-stal. De sound van Bokkerijders is beperkt, bewust beperkt, maar bijzonder aantrekkelijk en ogenschijnlijk authentiek. Je waant je zo weer in de cassettetijd. Ook het licht psychedelische thrashblackeffect (ik denk aan Furze en Funereal Presence), dat bijzonder strak aan elkaar getimmerd wordt, is een absolute meerwaarde. En het Melechesh-achtige ritme tijdens het titelnummer moet je ook gehoord hebben.

Vier nummers lang, het mocht voor mijn part veertien nummers lang geweest zijn. Ik kan dan ook weinig anders dan deze demo aanraden aan iedere blackmetalliefhebber die ook wel eens eigen kweek kijkt. Vanaf nu denken we nu langer aan album 136 van Suske en Wiske als we het over Bokkerijders hebben, laten we dat zo afspreken?

Meer lezen over de Bokkerijders doe je trouwens hier.

Label:

Babylon Doom Cult Records, 2022

Tracklisting:

1. Antikosmic Void Principle
2. Shackled Leviathans
3. The Madness of Mercury
4. Bokkerijders

Line-up:

  • Laurens Oostrom – Bas, keel
  • Niels Verbeke – Drums
  • Jeffrey Andreka – Gitaar

Link: