Bodyfarm – Into Battle

Recht voor zijn raap, old school groovy death metal! Het uit Amersfoort afkomstige Bodyfarm brengt het debuut van 2010 nog een keertje uit. De plaat is opnieuw gemixt, heeft een nieuwe cover en de titel is veranderd naar Into Battle.

Toen deze plaat uitkwam in 2010, schreef de redactie van Zware Metalen ook een recensie. Men was hier ingetogen enthousiast over de Nederlanders. Het artikel is hier terug te lezen. Wat is onze mening anno 2018?

Aan de tracklist is niets veranderd. Het begint nog steeds met een ietwat filmisch intro, dat niets verklapt over hoe de mannen klinken. Vanaf de tweede track, Bodyfarm, is dit wel anders. Een lekkere lompe start om de nekken van het publiek mee op te warmen, om vervolgens na anderhalve minuut een flinke moshpit op te wekken. De brute lompheid zet zich voort in Final Redemption en schreeuwt om de haren te laten wapperen. Jammer genoeg heb ik geen haar…

Heartraped knalt de speakers uit met flink veel geweld en de veldslag gaat nog even door in Slaves of War. Heerlijk ook hoe rond de veertig seconden in het laatste nummer de zanger “War!” schreeuwt en de blastbeats om je oren vliegen. En los!

De reproductie van dit mini-album klinkt zeer goed. Het is een stuk voller en warmer van klank dan de eerste uitgave. De basdrums klinken ook minder blikkerig en de lichte ruis die op de eerste uitgave aanwezig was, is hier totaal niet terug te horen. Ondanks zijn korte speelduur van slechts zeventien minuten, past het album uitstekend in de discografie van de band en is het een goed idee geweest om het opnieuw uit te brengen.

Dat de band juist nu de EP opnieuw uitbrengt, is waarschijnlijk geen toeval. Het is inmiddels drie jaar geleden sinds het brute album Battle Breed uit kwam. De fans zullen vast en zeker smachten naar meer en worden met deze uitgave nogmaals geprikkeld. Is dit dan ook een opwarmertje?

Jazeker! Bodyfarm is op dit moment bezig met het opnemen van een nieuw album, dat geproduceerd zal worden door niemand minder dan de Zweed Dan Swanö. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar het resultaat!

Label:

Vic Records, 2018

Tracklist:

  1. Into Battle
  2. Bodyfarm
  3. Final Redemption
  4. Heartraped
  5. Slaves of War

Line-up:

  • Thomas Wouters – Zang, Gitaar
  • Bram Hilhorst – Gitaar
  • Mathieu Westerveld – Basgitaar
  • Quint Meerbeek – Drums

Links: