Boarders – The Worlds Hates Me

Boarders – The Worlds Hates Me

Bij het zien van de cover, het logo en de (cd)titel doet er een schijn op die mij doet vermoeden dat het Italiaanse Boarders stevige pot trash/deathcore speelt. Dat schijn bedriegt blijkt maar weer als het debuut album van deze heren zijn eerste rondjes in mijn speler draait..

Geen stevige thrash, death of iets met core maar ‘doodgewone’ heavy metal komt er uit de boxen bij het opzetten van deze plaat. Boarders is ooit (1989) begonnen als Megadeth tribute band en dat is te horen ook. Het is alleen jammer dat de riffs stukken zwakker dan die van de heer Mustaine en co. De zwakke riffs worden jammer genoeg talloze keren herhaald en door het dominante gitaar geluid gaan de nummers erg snel vervelen. Dieptepunten zijn het irritante True Rebellion en het stomvervelende The World Hates Me.

Gelukkig zijn er ook nog wel positieve punten te vinden op deze plaat. Zanger Egi heeft namelijk een aardige strot en ook het de solo’s zijn in de meeste nummers goed te doen. In For What it’s Worth demonstreert de band dat ze toch wel wat in huis hebben, qua gitaarwerk en zang. Helaas is het niet voldoende om deze plaat nog te redden. Wellicht zullen de heren van Boarders wat verdwaalde diehard old-school heavy metal fans kunnen bekoren, maar mij in ieder geval niet.

Tracklist:boarders

 1. True Rebellion
 2. Baptized With Fire
 3. Schmertzgarten
 4. Never Alone
 5. In my Darkest Hour (Megadeth Cover!)
 6. Jump for Joy
 7. For what it’s Worth
 8. Deliver You Back to Hell
 9. W.P.D.
 10. ‘Till Life do us One
 11. The World Hates Me

Line-up:

 • Egi – rythm guitars / lead vocals
 • Gigi – lead guitars
 • Oskar – bass
 • Roby – drums

Links: