Blot & Bod – Ligæder

Het album Ligæder van het Deense Blot & Bod werd in 2017 via Iron Bonehead Productions al eens uitgebracht en is nu op plaat heruitgebracht door het Nederlandse New Era Productions. Iron Bonehead brengt hem eveneens opnieuw uit, op vinyl deze keer. Deze band ziet er behoorlijk primitief uit qua artwork en dat is geen mis te verstane perceptie die uitgedeeld wordt. Rauwe black, met een aantal kanttekeningen.

Blot & Bod tapt uit verschillende vaten. Enerzijds is er rauwe Fins aandoende stampende black uit de eerste jaargang van het genre, anderzijds zijn er een pak pagan-attributen (denk Graveland-geschal en -grandeur) en old school pissed of punk en zelfs grind-elementen (de schreeuwerige screams zijn vaak vuiler en schemeriger dan de typisch venijnig snauwende vocalen bij black metal). De productie is minimaal, de strakheid bepaald niet deze van een Ferrari-motorkap. Erg is dat niet, zeker als er op de achtergrond een knisperend waakvuur sfeer brengt wanneer deze plaat door de speakers van een draagbare cd-speler uit de jaren negentig heen geblazen wordt ergens te midden van dunbevolkt gebied.

Alles in het Deens, dus wil je je “Norse” mythologie eens in deze taal geserveerd krijgen dan is dat nu de uitgelezen kans. Rauw, punkerig, old school en met een lading  synth(-on-)ethische smaakmakers.

Label:

New Era Productions, 2019

Tracklisting:

 1. Kom i hu
 2. Ul
 3. Auga
 4. Blodstænkte fjer
 5. Sindet styrter
 6. Mit blodbad
 7. Bær lig
 8. Velt din gud
 9. Når ulven glammer
 10. Væk døde mænd
 11. Ravne
 12. Erindring

Line-up:

 • Jøran Elvestad – Bas
 • Jesper Bagger Hviid – Gitaar, keel
 • Erik Bagger Hviid – Drums, keel

Link: