Bloody Hammers – Songs Of Unspeakable Terror

Mensen die mij enigszins kennen (of mijn reviews vaker lezen) weten dat ik voornamelijk naar vrolijke, ietwat opbeurende deuntjes luister. Doom bijvoorbeeld is een genre dat ik graag links laat liggen. Zo af en toe moet je echter wat dingen proberen die in eerste instantie buiten je comfortzone lijken te liggen. Aangezien ik wel een portie lekkere rock & roll, zoals Danko Jones of Thundermother kan waarderen was ik wel nieuwsgierig naar hetgeen Bloody Hammers te bieden heeft.

Songs Of Unspeakable Terror is de titel van de zesde langspeler van deze Amerikaanse band. De band maakt sinds 2012 een mengeling van doommetal en aanstekelijke hardrock. Dat klinkt als een ietwat onwaarschijnlijke combinatie, maar dit getrouwde duo is niet voor niets getekend bij Napalm Records, want het concept werkt gewoon. De elf nummers op dit album doen denken aan een band als Ramones of Misfits.

De verschillende elementen horen samen niet te werken, maar doen het wel. Zo heeft de band een rauw geluid met een strakke productie, vrolijke riffs met duistere teksten en dan is er nog de stem van Anders Manga die het ene moment klinkt als een deprimerende grungezanger en even later als feestende rocker. Na een half uur speeltijd blijf ik confuus maar geïntrigeerd achter. Liefhebbers van de band wisten dit ongetwijfeld allemaal al en schaffen dit schijfje blindelings aan. Ben je nog niet echt bekend met doommetal, horrorpunk of gothic en wil je pootjebaden in een van deze genres, is Bloody Hammers de perfecte band om mee te beginnen.

Score:

75/100

Label:

Napalm Records, 2021

Tracklisting:

 1. A Night To Dismember
 2. Hands Of The Ripper
 3. Witchfinder General
 4. Not Of This Earth
 5. The Ones Who Own The Dark
 6. Waking The Dead
 7. Night Of The Witch
 8. We Are The Damned
 9. The Brain That Wouldn’t Die
 10. Lucifer’s Light
 11. I Spit On Your Corpse

Line-up:

 • Anders Manga – Zang, gitaar en bas
 • Devallia – Keyboards, orgel

Links: