Bloody Brotherhood – Don’t Break The Circle

Broek af, knieën bloot en knielen in het vuil. Zo moeten we ons excuseren bij Bloody Brotherhood. Diens tweede volle lengte ligt hier al sinds april occult te wezen. Hoe is dat mogelijk, vraagt de kritische lezer zich af. De redenen zitten hem in het product dat de Spanjaarden afleveren, al rechtvaardigen die de lange wachttijd niet ten volle.

Eerste reden: het is zo’n typische hoge middenmoter. Bij wijlen chugt de nineties deathmetalkeramiek er fameus op los. Ook al schurend roepen de sinister gezinde riffijzers allerhande occulte krachten aan en ruwe drums slaan nagels met koppen om die kracht er daadwerkelijk in te poeieren.  Griezelige doomcorridors met ceremoniële twinharmonieën leggen de offerwaren volledig volgens Autopsy-keurslijf klaar op het altaar. Net zo vaak echter, roepen die offeranderiffs met rokerige gruizelgrunt met wat geluk nog een verdwaalde houtduif aan.

Dat brengt ons bij de tweede reden: de lengte. Lange albums kunnen best de aandacht vasthouden, maar dan moet de kwaliteit dus wel consistent zijn. De bloedbroeders hebben zeer goed naar Sinister en Autopsy geluisterd, maar het allemaal net wat te letterlijk verwerkt. De grunt is duf, de gitaarsound is cliché en de riffmaterie haal je ook bij andere bands. Dan moet je het kort houden. Al zijn wij misschien niet in een positie om het over korte werktijden te hebben in dit geval…

Score:

76/100

Label:

Dead Sheep, 2019

Tracklisting:

 1. Intro
 2. Into The Darkness
 3. Kingdom Of Evil
 4. Don’t Break The Circle
 5. The Impaler
 6. I Am The Shadow (We Are The Shadow)
 7. Massacre In The Gates Of Fire
 8. Sword Of Ignorance
 9. Death To False King
 10. Destroyer
 11. Behind The Sacrifice
 12. Outro

Line-up:

 • Juan Anza ‘Hammer’ Irazusta – Drums
 • Immanol ‘Nargalu’ Aramburu – Gitaar, vocalen
 • Baalzemon Phobos – Gitaar, vocalen
 • Alberto Camps – Basgitaar

Links: