Bloodwritten – Thrashin’ Fury

Bloodwritten – Thrashin’ Fury
Witching Hour Productions, 2010

Volhouders zijn het, de Polen van Bloodwritten. Opgericht in 1997, en na meerdere demo’s en platen in eigen beheer te hebben uitgebracht nu dan full length nummer drie op Witching Hour. Langzaam maar zeker komen ze er wel, want Thrashin’ Fury is een alleraardigst schijfje geworden.

De titel dekt de lading behoorlijk: door Kreator en Slayer beïnvloede blackened thrash metal, furieus gebracht in tien tracks die voornamelijk in hoog tempo door je speakers worden geramd. Het ‘blackened’ deel zit ‘m behalve in de corpsepaint ook in de zang; verder is het voornamelijk headbangen in polka-tempo. Doorbeuken is het devies, wat als gevolg heeft dat de meest opvallende tracks die nummers zijn die hiervan afwijken: de tempowisselingen in Unleashed The Unholy (met gejatte Raining Blood chugga-chugga riff) en afsluiter Watch The World Burn zorgen voor aangename afwisseling. De rest van de songs is goed, maar je droomt door het gebrek aan tempowisselingen en gitaarsolo’s na verloop van tijd wel wat weg.

Niettemin is dit een aangename plaat. Thrashin’ Fury is een solide pot thrash door een band met ervaring die weet hoe je een goede metalsong schrijft. Prima om in de kast te hebben en een paar keer per jaar te luisteren om wat agressie af te reageren.

Tracklisting:

bloodwritten- thrashin fury

 1. Whore
 2. Drums Of War
 3. Bullet Overdose
 4. Zombie Survival
 5. Thrashin’ Fury
 6. Radiation
 7. Unleashed The Unholy
 8. Return To Tortuga Bay
 9. Bestial Desolation
 10. Watch The World Burn

Line-up:

 • Bastard – vocals
 • Thanatos – guitar
 • Necrohypnos – guitar
 • Marrath Sattis – bass
 • Matt – drums

Links: