Bloodphemy – Bloodline

Het Nederlandse Bloodphemy bracht in een ver verleden al eens een EP uit, waarna de band al snel van het toneel verdween. Begin vorig jaar verscheen ineens een prima EP met vijf nummers. De vijf heren hebben daarna niet stil gezeten, met als resultaat dit eerste album.

Op Bloodline staat een portie onvervalste death metal die old school (lees: jaren negentig) klinkt, maar toch modern overkomt. Aan dat laatste is vooral de goede en krachtige productie debet. Opener Void is een lekker opwarmertje, maar daarna gaat het er in Blood Will Tell vol op. Denk aan een mix van Sadus en Carcass en je komt een heel eind.

Dirk Willems (inmiddels opgevolgd door Olivier van der Kruijf van Grindpad) heeft een lekkere diepe strot die George Fisher (Cannibal Corpse) naar de kroon steekt. Diepe en onverstaanbaar (positief bedoeld) grunt hij de boel lekker aan elkaar. Toch is de hoofdrol op Bloodline weggelegd voor de gitaristentandem van Noordenburg/Koster. Technisch en toch bruut smijten de heren de ene na de andere riff op je af, met het aan Death refererende Soulmate als hoogtepunt.

De nummers klokken gemiddeld een minuut of zes en het is knap dat dit pas na enkele luisterbeurten opvalt. Er valt genoeg te genieten. Of het nou om een melodieus en bijna heavy metal-achtig middenstuk in Infanity of een slepend ritme in Madness gaat, dit gaat erin als de spreekwoordelijke koek.

Bloodphemy mag wat mij betreft gerust een belofte op Nederlands deathmetalgebied genoemd worden. De eerste (internationale) optredens zijn inmiddels geboekt. Die worden wel gedaan met nieuwe zanger Olivier van der Kruif. Ben je liefhebber van de eerder genoemde bands dan is dit een aanrader.

 Score:

85/100

Label:

Sleaszy Rider Records, 2017

Tracklisting:

 1. Void
 2. Blood Will Tell
 3. Sides
 4. Infanity
 5. Madness
 6. Soulmate
 7. Obsessed
 8. Annihilation
 9. Contravene

Line-up:

 • Dirk Willems – Vocalen
 • Rutger van Noordenburg – Gitaar
 • Winfred Koster – Gitaar
 • Wicliff Wolda – Basgitaar
 • Edwin Nederkoorn – Drums

Links: