Blooddawn – Metallic Warfare

Blooddawn – Metallic Warfare
Mad Lion Records, 2007

Blooddawn, een bende thrashers uit Duitsland , smijt zijn eerste live-discus de wereld in. Na een kleine enquête bij een zestal medemetaalgenoten bleek al snel dat dit vijftal weinig tot geen bekendheid geniet, en ondanks het bestaan van deze review zal daar bitter weinig verandering in komen.

Op ouwe getrouwe wijze wordt live klassiek Duits klinkende eenrichtingsthrash ten gehore gebracht. Op een vrij agressieve, opgefokte manier aanhoor je alles aan een identiek tempo. De drummer speelt drie vierden van de tijd dezelfde slagen, hetzelfde ritme, altijd hetzelfde. Niet dat het slecht is, maar interessant is het ook niet. De rauwe, door black metal beïnvloede screams, doen me aan Bewitched denken, maar zijn niet van een gelijkaardig niveau. Toch houdt de zanger zich de ganse live set staande (hopelijk ook letterlijk). Het komt wel sympathiek over, maar ik luister geen muziek uit sympathie.

Het klinkt allemaal vooral als hobbythrash. De spirit is er nog, de overtuiging en de wil is al een tijdje gestagneerd, en de conditie is slabakkend, evenals het energiepeil van deze Duitsers.
Het is dan ook duidelijk waarom men een live cd uitbrengt, dat camoufleert het gebrek aan inspiratie, en brengt de spirit en vechtlust in de spotlight. Kracht boven talent.

Tracklist:Blooddawn

 1. Intro – We’ll Prevail
 2. Heavy Metal Fuck
 3. Metallic Studs
 4. Inverted
 5. Club d’ Amour
 6. Pagan Storms Unleashed by Odin’s Frostdick
 7. Bitching Metal
 8. St. Pölten – Open All Night
 9. Farewll to Sanity
 10. Puke
 11. Perished in Fire

Line-up:

 • Philip – vocals
 • Christian U. – guitars
 • Hanni – guitar
 • Mario – bass
 • Ali – Drums

Links: