Bloodbound – War of Dragons

Het Zweedse Bloodbound is terug met een heuse drakenoorlog. Epischer kan het niet, en dat bewijst ook de dosis power metal die deze heren ons anno 2017 weer presenteren. Een zevende full-length en de band heeft de smaak goed te pakken. Als fan heb je heel wat zekerheid dat je wat meer van hetzelfde te horen gaat krijgen en daar ben ik bij deze Zweden niet rouwig om.

De combinatie van Bloodbound is er eentje die goud waard is. Power metal troef natuurlijk, maar het wordt allemaal gebracht op een eigen manier. Een epische vibe à la Hammerfall en de catchiness van Dragonforce, maar dan zonder al te technisch te worden. Gewoon luchtig en met een symfonische vibe, die op heel wat momenten richting iets oudere Nightwish doet denken. Dat gaat op sommige momenten erg ver, want de titeltrack heeft wel heel wat Wishmaster-allures en met Silver Wings komt er zelfs wat folky gehuppel bij te pas.

Soms even een minder creatief moment, maar over het algemeen cijfer je dat weg bij de nieuwkomer van deze Zweden. Vanaf de eerste zanglijnen op Battle in the Sky krijg je als fan van het genre een lach op je gezicht en weet je dat je na twee luisterbeurten alles zal kunnen meezingen vanaf de derde keer. Opmerkelijk is ook dat deze plaat op vlak van catchy meezingers eigenlijk amper fillers kent.

Naast de genoemde tracks zijn Stand and Fight en Symphony Satana (weer die Nightwish) echte toppers; enkel afsluiter Dragons Are Forever vind ik er persoonlijk wat over. Lekker technisch, dat wel, maar deze lyriek geeft het geheel een Manowar-over-the-top-feel en dat moet je liggen. Dat nemen we er dan maar bij, want net als al het voorgaande van deze Zweden is dit ook weer een aanrader. Liggen de genoemde bands je? Niet twijfelen en haal deze drakenoorlog in huis.

Score:

80/100

Label: 

AFM Records, 2017

Tracklist: 

 1. A New Era Begins
 2. Battle in the Sky
 3. Tears of a Dragonheart
 4. War of Dragons
 5. Silver Wings
 6. Stand and Fight
 7. King of Swords
 8. Fallen Heroes
 9. Guardians at Heaven’s Gate
 10. Symphony Satana
 11. Starfall
 12. Dragons Are Forever

Line-up:

 • Pelle Åkerlind – Drums
 • Tomas Olsson – Gitaar
 • Fredrik Bergh – Synth, zang
 • Henrik Olsson – Gitaar
 • Patrik Johansson – Zang
 • Anders Broman – Bas

Links: