Blood Sport – Hot Blood & Cold Steel

Geen zin in gezeik vandaag, we gaan voor speed metal. Blood Sport is een Finse speedmetalband waarbij de titel van deze EP de voorliefde voor staal en bloed verraadt. Bij dit soort albums weet je bijna op voorhand dat het niet mis kan gaan. Hot Blood & Cold Steel is het eerste kindje van deze twee muzikanten en hun sessiedrummer. Gates of Hell Records biedt het u aan.

Ja, hoor! Hot Blood & Cold Steel start gelijk met NWOBHM-riffs en een dame die met lekker veel echo en bezieling de vocalen verzorgt. Geen geschreeuw hier, maar eerder wat licht rauwe zang. Het tempo ligt gelijk hoog, en dat gaat niet meer veranderen. Op Nite Rider doet Bloodsport absoluut nul komma nul moeite om de adoratie voor Motörhead, Venom enzovoorts te verbergen. Natuurlijk is dat niet erg! Dit is Britser dan thee met melk om vier uur ‘s middags. Maar daar kom je hier immers voor: rock ‘n roll en beuken maar. Zoals de band in het promopraatje belooft blijft het album vergeven van ballads. Qua dynamiek is het allemaal wat weinig spannend. Op Steel System merk je dat de vocalen niet echt grip op de riffs krijgen. Het is bijna een soort karaoke. Agitator vindt met moeite een tweede riff om er in drie minuten doorheen te jagen. Het liedje Blood Sports gaat door met een variatie op die reeds uitgemolken riff. Echt creatief kan je het niet noemen, en de structuren zijn wat eendimensionaal.

Achttien minuten later sta je alweer buiten en is de band uitgeraasd. De EP is een soort reconstructie-oefening van riffs en motieven die de band al eens heeft gehoord bij andere typische NWOBHM-bands. Blood Sport creeërt een paar nieuwe riffs op basis van de verkregen inzichten. Jammer dat sommige liedjes wel heel eenzijdig zijn, maar desondanks weet Hot Blood & Cold Steel voldoende te vermaken met lekker vlugge speed metal.

Label:

Gates of Hell Records, 2021

Tracklisting:

  1. Machine Gun
  2. Sin Unto Death
  3. Niterider
  4. Steel System
  5. Agitator
  6. Blood Sports

Line-up:

  • V – Vocals
  • Burst – Gitaar, basgitaar
  • G.U.N. – Drums (sessie)

Links: