Blood Reign – Trommelfeuer

Blood Reign – Trommelfeuer

Eigen beheer, 2015

Noord-Frankrijk. Volgens mij ligt daar Mulhouse. Uit die stad komt Blood Reign. Dat Duitsland om de hoek ligt bewijst de band op zijn debuut met een portie thrash zoals die in de jaren tachtig veel werd geproduceerd en momenteel nog voldoende populair is bij onze Oosterburen. Blood Reign brengt een nostalgische trip waarbij de invloeden van bands als (oude) Slayer, Sepultura (vooral!) en Kreator meermalen bij mij opploppen.

Heel bijzonder is het allemaal niet en vernieuwend evenmin. Wel speelt de band strak, duurt de plaat niet al te lang en is het jaren tachtig sfeertje voer voor nostalgisten. De zanger is het minpunt op Trommelfeuer. Dat hij zijn staccato zanglijnen rechtstreeks van Max Cavalera (van vroeger) heeft geleend is tot daar aan toe. Maar de klankkleur is niet om aan te horen, maar dat is natuurlijk persoonlijk. Dat de band dat zelf ook wel door heeft dat bassist Ludo als zanger geen hoogvlieger is leidt ertoe dat Trommelfeuer weinig zangpartijen kent. Ik kan dat alleen maar toejuichen.

Als gezegd: de originaliteitsprijs wint de band niet met Trommelfeuer. Daarvoor liggen vooral de Beneath The Remains-klanken er te dik bovenop. Toch wel een aanrader wanneer je het huidige muzikale pad van Max Cavalera te groovy en te weinig thrash vindt.

Tracklisting:
bloodreign

 1. No Man’s Land
 2. Blood Reign Squad
 3. Buried Alive
 4. Crust Jeus Crust
 5. God Of War
 6. Killer With No Reason
 7. Madhouse
 8. March Or Die
 9. Trommelfeuer
 10. Tsar Bomba

Line-up:

 • Arnold – gitaar
 • Ludo – bas, zang
 • Thomas B – gitaar
 • Thomas N – drums

Links: