Blood Duster – Blood Duster

Blood Duster – Blood Duster
Season of Mist, 2004

Al meer dan twaalf jaar voorziet het Australische Blood Duster de metalscene van een immens rockende variant van grindcore. Welk label je er ook op wil plakken: grindrock, speedcore, etc., één ding staat als een paal boven water en dat is dat Blood Duster met haar ‘self-titled’ album een dijk van een plaat heeft uitgebracht. Al luisterende waan ik me tussen een moshende mensenmassa en lijkt er een lucht van zweet en bier de kamer in te komen!

Na op het verkeerde been te zijn gezet door ‘For Those About To Fuck’, een intro met een flinke knipoog naar AC/DC en Slayer, werkt de band zich, veelal op grindsnelheid, door de resterende 25 nummers. De combinatie van (speed)rock (AC/DC/Motorhead) en oude grindcore (Carcass/Napalm Death) klinkt vuig en vies en dat is precies zoals deze dient te klinken. Zonder te vervelen wisselt men extreme snelheden af met rockende grooves, die hier en daar flinke stoner-invloeden vertonen. Nummers als ‘Six Six Sixteen’ en ‘On the Stage’ zijn hier goede voorbeelden van.

Blood Duster

De sound van het album is bruut en doet nog het meeste denken aan Terrorizer en Napalm Death. Niet alleen de snelle stukken klinken hierdoor vet, maar ook de midtempo stukken komen zo lekker uit de verf. Zo af en toe knarst en kraakt het geluid, wat goed bij de muziek past. Hierdoor klinkt het geheel in ieder geval niet te gepolijst. De grunts en screams zijn redelijk verstaanbaar en doordat ze in de refreins aangevuld worden met meer reguliere, rauwe zang zijn de zanglijnen behoorlijk catchy.

De teksten getuigen van een zieke geest en een hoog testosterongehalte. Geïnspireerd door vrouwen en drugs zijn de nummers voorzien van een hoop tekstuele vunzigheid. Titels als ‘Cock Junky’, ‘Drink, Fight, Fuck’ en ‘She’s A Junky’ geven een goed idee van de onderwerpen. Dat we het allemaal maar niet te serieus moeten opvatten blijkt uit de gebruikte audio-samples en de ‘onschuldige’ vrouwenzang in ‘I Wanna Do It With A Donna’.

Dit album heeft zijn laatste draaibeurt in mijn cd-speler nog niet gehad, dus ik zou zeggen: Meer van dit aub!!

Tracklist:

 1. For Those About To Fuck
 2. Idi
 3. Six Six Sixteen
 4. Cock Junkie
 5. Sellout
 6. I Wanna Do It With A Donna
 7. Fruity Relationships
 8. Heroin Punk
 9. Sk8er Grrl
 10. Bad Habbits
 11. On The Stage
 12. Vegan Feast
 13. Drink, Fight, Fuck
 14. Tony Goes To Court (Skit)
 15. On The Hunt
 16. Current Trends
 17. Underground
 18. Drug Fiend
 19. Achin` For An `A` Cup
 20. Dahmer The Embalmer
 21. She`s A Junkie
 22. Nu Corprate
 23. Ornery Hornery
 24. 66.6 On Your FM Dial
 25. Ticket To Ride & Painful Noise Entitled
 26. Let`s Fuck

Line-up:

 • M-Lo – Guitars
 • Tony Lee Roth – Vocals
 • Matt Rizzo – Drums
 • Belt Thrower – Guitars
 • Jason P.C. – Bass

Links: