Blinding Sparks – Renaissance Insipide

Blinding Sparks. Een band uit Frankrijk die ooit begonnen is als coverband, brengt een vierde album uit, genaamd Renaissance Insipide. Deze uitgebrachte versie is een deluxe editie, bevat twee schijven met daarop een demo en twee instrumentale nummers. Wat mij betreft waren de heren een coverband gebleven. Het is namelijk een kat in de zak en ik zal er daarom maar niet al te veel woorden aan vuil maken.

De teksten worden volledig in het Frans gezongen. Dat is op zich geen probleem, mits het zuiver is. De vocalen van zanger Jeremy Conrad zijn alles behalve zuiver en irritant zeurderig. Ook past de zang vaak niet bij de instrumentale begeleiding en andersom. Neem bijvoorbeeld het nummer Insipide. Een normaal en rustig alternatief rockliedje, waar ineens, als donderslag bij heldere hemel, gegrunt wordt. Past totaal niet bij de song… Op nummer zeven van de eerste disc staat het nummer X.X., dat toch wel de kroon spant. Allerlei riffs en fills door elkaar, en drummer Nicolas Kieffer die midden in het liedje spontaan een soort drumsolo opvoert, die bovendien totaal niet past binnen de ritmesectie. Het opnamegeluid kan er ook nog wel bij. De nummers op deze plaat klinken alsof ze aan elkaar zijn geplakt, de overgangen in de muziek kloppen gewoon niet. De heren brengen zich voor de dag als een postrock act. Als je luistert naar het album is het van alles wat, met voornamelijk stromingen richting de alternatieve kant.

Al met al een erbarmelijk slechte plaat. Gezien de periode die de band actief is in de muziek mag je er wel wat meer van verwachten.

 blinding-sparksLabel:

Eigen beheer, 2016

Tracklisting:

Disc 1

 1. Renaissance
 2. Insipide
 3. La Complainte de Jack
 4. Renaissance (Instrumentaal)
 5. Insipide (Instrumentaal)

Disc 2

 1. Sandra (She Will Never Shine)
 2. I reget My Life (Demo)
 3. L’Avocat
 4. Un Jour Je Signerai (Postrock version)
 5. Le Belouse
 6. Pour Me Reposer
 7. X.
 8. Un Jour Je Signerai (Rock version)
 9. Irreversible

Line Up:

 • Jeremy Conrad – Vocalen, Gitaar en Keyboards
 • Nicolas Kieffer – Drums
 • Claude Hilpert – Gitaar en Bas

Links:

Score:

30/100

Geef een reactie