BleedSkin – Blood Reign

Weggestopt in de Belgische Ardennen ligt het stadje Andenne. De belangrijkste bezienswaardigheid: het Musée de la céramique d’Andenne. Ofwel: het Keramiekmuseum van Andenne. Het is voor de kopjes en kannetjes te hopen dat de deuren van de oefenruimte van de plaatselijke metaltrots BleedSkin goed dichtzitten, anders zou het zomaar het Musée des Fragments d’Andenne kunnen worden. Het Schervenmuseum van Andenne, in normale mensentaal. Specialiteit van het huis van BleedSkin is – hoe kan het anders met zo’n naam – death metal. En dan in het straatje van het grote voorbeeld Cannibal Corpse.

BleedSkin heeft de zaakjes goed voor elkaar, zeker voor een debuterende band. Blood Reign klinkt weliswaar zoals je van een kleine band die een plaat in eigen beheer uitbrengt mag verwachten, maar het kan er prima mee door. En dat geldt eigenlijk voor dit hele plaatje: het kan er prima mee door. Hoewel er tegen het einde van Blood Reign wel wat moeheid optreedt (het album tikt de veertig minuten nog niet eens aan, maar het voelt veel langer) is dat de band direct vergeven. Daarvoor klinkt het materiaal in zijn totaliteit te goed. Wel een zorgelijk puntje voor de toekomst: de belangrijkste gitarist van de band, Benjamin Lefevre, heeft BleedSkin inmiddels achter zich gelaten. En op Blood Reign laat hij juist van zich horen. Gelukkig is er nog een blikvanger: zangeres Anouk Debecq, een dame met een heerlijke strot. Zij weet nèt even een andere draai te geven aan de muziek van BleedSkin dan je zou verwachten in het genre.

Blood Reign onder de snijtafel leggend, horen we een band met potentie. Er moet nog wel het een en ander gebeuren (meer variatie tussen de nummers onderling graag), maar er is een goede start gemaakt. Mensen die hun deathmetal het liefst niet al te ingewikkeld opgediend willen krijgen én niet gelijk voor de gearriveerde bands gaan, weten wat ze te doen staat.

Score:

75/100

Label:

Eigen beheer, 2020

Tracklisting:

 1. Perverted Feelings
 2. Eternal Hatred
 3. Obsession
 4. No One Will Hear You
 5. Schizophrenia
 6. Point of No Return
 7. Perversion of Mankind
 8. Silence Is Your Only Way
 9. The Dead Sale
 10. Innocent
 11. Chaos Theory

Line-up:

 • Anouk Debecq – Vocalen
 • Benjamin Lefevre – Gitaar
 • Céline Mazay – Gitaar
 • Rémy Adam – Bas
 • Julien Vanhees – Drums

Links: