Blaze Out – Instinct

“Hey René, doe jij dat album van Blaze Out even? Het valt onder heavy thrash en de titel is Instinct.” Natuurlijk doe ik dat jongens. En zo geschiedde.

Luisterend naar de tien nummers die Instinct duurt, hoor ik echter weinig thrash. Ik hoor een mengeling van moderne metal met toefjes nu-metal en core-invloeden. Productioneel is dit album strak als de legging van de zanger van Steel Panther. Muzikaal steekt het geheel goed in elkaar. Ook de zang is van goede kwaliteit. Zowel de cleane stem als de meer schreeuwende stukken komen goed uit de verf.

Alles lijkt dus uitstekend voor elkaar, en toch… Ik heb Instinct meerdere luisterbeurten gegeven, maar de nummers weten mij nergens te overtuigen. Ze verdwijnen telkens weer naar de achtergrond. Ik kom niet “in de muziek” en raak steeds afgeleid door andere dingen. Het klinkt alsof ik het allemaal al eerder gehoord heb, zonder vertrouwd te klinken. Geen pakkende melodieën of refreinen dus, maar ook geen interessant gitaar- of drumwerk. Simpelweg weinig interessant en niet boeiend. Puur vanwege de technische kwaliteit heb ik er nog een heel krappe voldoende aan gegeven, maar eigenlijk moet je niet teveel tijd verspillen aan dit laatste album van deze Spaanse band genaamd Blaze Out.

Score:

55/100

Label:

Blood Fire Death, 2019

Tracklisting:

 1. Toxic AF
 2. Attack On Titan
 3. Savage Blue
 4. The Raise
 5. Drunk Empire
 6. Evil Dead
 7. Deadfall
 8. No More Fear
 9. Face Your Scars
 10. The Goliath’s Fall

Line-up:

 • Carles Comas – Basgitaar
 • Gerard Rigau – Vocalen, gitaar
 • David Lleonart – Gitaar
 • Josh – Drums

Links: