Blaze of Perdition – Near Death Revelations

Blaze of Perdition – Near Death Revelations
Agonia Records, 2015

De Poolse band Blaze of Perdition, die blackmetal speelt, brengt onder het label Agonia Records de derde langspeler uit. De plaat is onder andere opgedragen aan de voormalige bassist ‘’23’’ (echte naam: Wojciech Janus), die in 2013 overleed bij een auto-ongeluk tijdens het touren. De vorige twee langspelers kregen respectivelijk 81 en 74 punten. Tijd om te kijken of deze plaat daar bovenuit komt.

Wat men hoort bij het beluisteren van deze plaat is een pot blackmetal met een flinke dosis atmospheric overgoten. Ik ben altijd wel te vangen voor muziek van dit type en het eerste nummer, Królestwo niczyje kon mij dan ook wel smaken. Na een dikke prima opener komt er een nummer dat lichtelijk de termen ‘’wanhoop’’ en ‘’duisternis’’ bij mij oproept (ter informatie: dat is goed in blackmetal). De heren beschikken over talent in het schrijven en het plaatsen van riffs. Het werk van Blaze of Perdition doet af en toe door de lange tracks en atmosferische aard denken aan bands als Secrets of the Moon en Dark Fortress, maar ze zijn ook niet vies van snellere etappes, neigend naar de Scandinavische scene (Marduk, Mayhem).

Near Death Revelations is een bovengemiddelde plaat geworden, en na een kleine daling in de twee voorgaande langspelers, kan ik met vreugd meedelen dat de cijfers weer iets omhoog zullen gaan. Voor liefhebbers van eerder genoemde bands, of mensen die van blackmetal houden en langere nummers wel kunnen behappen een aanrader. Pakkende blackmetal met een hoog replaygehalte.

Tracklisting:
Blaze of Perdition – Near Death Revelations

 1. Królestwo niczyje
 2. Into the Void Again
 3. When Mirrors Shatter
 4. Dreams Shall Flesh
 5. Cold Morning Fears
 6. The Tunnel
 7. Of No Light

Line-up:

 • S. – Strot
 • XCIII – Gitaar
 • Revenger – Bas
 • Vizun – Drums

Links: