Mesarthim – .- -… … . -. -.-. .

Neen, er is niets mis met uw computerscherm. De titel van deze plaat is wel degelijk .- -… … . -. -.-. . . Geen idee wat het betekent, maar aangezien dit atmosferische black metal betreft die de kosmos opzoekt, zal het een of andere epische code betreffen. Achter deze band zitten twee mensen (of aliens, wie weet), uit Australië(n). Dit is hun tweede langspeler onder de naam Mesarthim.

Nu is het niet enkel en alleen omwille van de Australische link, maar ik ben er behoorlijk hard van overtuigd van dat Tim Yatras hier verantwoordelijk is voor de constellaties en composities. De grandeur en opbouw, de innige schoonheid van de synths (die vaak meer body hebben dan de gitaarmuren), de zalige versnellingen en overgangen, de lange scream vol verlangen naar de oneindigheid … het doet knalhard denken aan oude Germ. Daarbij zijn de onderliggende bas- en synthlijnen kleverig als wat, terwijl ze overladen worden door stevig stuivende gitaarkrachten en computerdrums. Germ heeft ondertussen de weg gevonden naar een iets groter publiek en dit Mesarthim is ideaal om de achtergebleven “ruimte” in te nemen bij hen die zweerden bij de “out there”-kosmische epiek, de ontroerende atmosferische black die je deed reizen door verafgelegen sterrenstelsels met de snelheid van het licht.

Kanshebber op de eindlijst en sowieso een must hear voor alle liefhebbers van Tim Yatras-spul, Mare Cognitum, Battle Dagorath en nog een pak andere etherische blackmetalfrequenties producerende dromers. Tip!

Tracklisting:a4090602649_16

  1. —-
  2. ..—
  3. …–
  4. ….-
  5. …..
  6. -…

Line-up:

  • .
  • .

Label:

Eigen Beheer, 2016

Links:

Score: 83/100