Avslut – Deceptis

Fan van Dark Funeral, Setherial en Blodsrit maar geen liefhebber van orthodoxe black of al te zwerige toestanden zoals Cult Of Fire? Ben je ergens rond 2005 de aansluiting beginnen verliezen met de nieuwe blackmetalreleases? Dan heb ik iets voor je. Dit is de debuutplaat van Avslut.

Avslut is Zweeds en bestaat sinds 2016. Recent opgestart dus, maar de meeste bandleden hebben een pak ervaring opgedaan in andere bands. Avslut brengt nummers die laveren tussen typische harde meloblack met een gedateerde aanpak (eeuwwisselingsblack) tot ouderwets Satanische furieuze black uit de tweede helft van de jaren negentig. Heel veel Dark Funeral, met een extra sfeermodule voor de leadgitaar. Pestilens en Legion zijn perfecte voorbeelden van hoe je anno 2018 nog steeds kunt overtuigen in dit genre, zonder de naam Satan 666 keer te laten vallen. Ook Dissection passeert een paar keer op dit Deceptis trouwens

Een heerlijk blackmetalalbum, tout court. Fijne zaak dit. Geen technische fratsen en toch origineel genoeg zijn en met een eigenaardige twist uit de hoek kunnen komen. Om de luisteraar niet continu na te laten denken “aan welke band doet dit mij denken”, maar gewoon ouderwets furieus en grimmig begeesteren. Puntje bij voor Osmose Productions.

Score:

83/100

Label:

Osmose Producion 2018

Tracklisting:

 1. Pestilens
 2. Förlorad
 3. Existensens skugga
 4. Legion
 5. Martyrium
 6. Deceptis
 7. Evigt mörker
 8. Terra Mater
 9. Avslut

Line-up:

 • D. – Bas
 •  O. – Drums
 •  C. – Keel
 •  E. – Gitaar, Keel
 •  S. – Gitaar

Links: