Anima Damnata – Nefarious Seed Grows to Bring Forth Supremacy of the Beast

Eén van de bands die de strijd met Inquisition aanging in het bedenken van de langst mogelijke plaatnamen (Bal-Sagoth wint, natuurlijk), is het Poolse Anima Damnata. Dit duo bestaat uit Necrosodom (kennen we van Azarath) en Necrolucas. Hun artiestennamen zijn te debiel om te copypasten, kijk het onderaan deze review maar even na. Dit Nefarious Seed Grows to Bring Forth Supremacy of the Beast is de derde langspeler voor deze band, die sinds 1996 Satan probeert op te winden met zijn blackdeath. De hoes van het album Tormenting Pale Flesh of the Syphilic Holy Whore zal bij sommigen mogelijk wat herinneringen losmaken in dat opzicht.

Hevig. Dat is het minste wat er te vertellen valt over deze plaat. Anima Damnata brengt war metal op zijn Pools: ultrasnel blastend, technisch, smerig en ongefilterd. Thrash, black en US death metal, op verpulverende wijze. De blasts vliegen je om de oren, de Morbid Angel-riffs ook (Praise the Fall of God, inclusief lead) en de oldschool Nuclear War Now!-vibes spetteren er vanaf. Fijnzinnigheid is het laatste woord dat hier van toepassing is.

Deze plaat werd opgenomen met behulp van M. (Mgła) en daar heb ik toch wel enkele opmerkingen bij. De blasts zijn alomtegenwoordig en prima ingeblikt, maar de bekkens staan precies volledig los van de rest van de instrumenten, met een veel te heldere en cleane sound. Op I Hail His Name worden de cimbalen plots bijna etherisch. Storend als je erop begint te letten. Vooral niet doen dus, ik heb niets gezegd.

Luistertip: Through Abomination Till Ecstasy.

Score:

76/100

Label:

Godz ov War Productions, 2017

Tracklisting:

 1. The Promethean Blood
 2. Praise the Fall of God
 3. Uprising Lucifer
 4. Through Abomination ‘Till Ecstasy
 5. I Hail His Name
 6. Your Life Is Cursed
 7. Numinous Ascension into a Black Hole
 8. His Light Shines upon Me
 9. Blend into Satan
 10. Void of the Abyss

Line-up:

 • Master of Depraved Dreaming and Emperor of the Black Abyss the Great Lord H – drums
 • Archangel of Evil Spells, Morbid Priest of Arcane Perfection vel Necrosodom – snaren en keel

Links: