Black Sites – In Monochrome

Het in 2015 opgerichte Black Sites brengt nu onder de naam In Monochrome de debuutplaat uit. Opgericht door Mark Sugar, gitarist van Trails, waar hij in 2015 mee opgehouden is.

In Monochrome kan het best worden omschreven als heavy rock. De heren halen hun inspiratie uit bands als Black Sabbath, het vroege Judas Priest en Iron Maiden. Dit alles is ook terug te horen in de nummers. Deze klinken bijna al als klassiekers die je met een beetje mazzel over twintig jaar misschien op de radio zou kunnen horen mocht de dj een goed humeur hebben. Burning Away the Day zou bijna zo’n nummer kunnen zijn als de grunts die er sporadisch in zitten eruit worden gehaald. Dit is ook direct het probleem van dit album, het klinkt bijna te mainstream om dit als metalhead écht te kunnen waarderen. De nummers klinken op zichzelf prima, dat is het probleem niet, het is het alleen nèt niet. Je moet ervan houden. Ook de zang van dhr. Sugar weet mij in ieder geval niet te boeien, het klinkt af en toe wat zeurderig.

Dit is een plaat die je misschien vaker dan twee of drie keer moet luisteren om er echt een goed gevoel bij te krijgen. Mij doet het in ieder geval niet heel veel maar ik zou zeggen oordeel vooral zelf.

Score:

60/100

Label:

Mascot Label Group, 2017

Tracklist:

 1. M.Fisto Waltz
 2. Dead Languages
 3. Monochrome
 4. Burning away the day
 5. Hunter Gatherer
 6. Watching You Fall
 7. Locked Out…Shut Down
 8. In The Woods
 9. The Tides

Line-up:

 • Mark Sugar – Gitaar/Zang
 • Chris Avgerin – Drums
 • John Picillo – Bass
 • Ryan Bruchert – Gitaar (live)

Links: