Black Motel Six – Everything In Its Place

Vijf stoere Italianen met klinkende namen, die de puzzelstukjes van hun leven op de juiste plaats proberen te leggen in Black Motel Six. In 2013 kwam hun debuut EP For A Long Time uit, nu is er deze degelijke digi genaamd Everything In Its Place die er aanlokkelijk uitziet, net als de Mediterraanse manmensen. Jaja.

Voor iedereen die deze band niet kent – iedereen dus – deze heren maken groove metal. Krachtig uitgevoerde hardrock en postgrunge in dit geval, waarbij de frontman vooraan in de mix staat. Terecht, want deze kerel heeft een indrukwekkende keelklank. Het doet me denken aan een mix van Zakk Wylde en Phil Anselmo. Muzikaal is het bij momenten ook indrukwekkend, vooral qua samenspel en in de naadloze overgangen (sterk werk!). De swingende southern rock, verschroeiende hardrock en naar metalcore neigende uptempo stukken zijn strak en opwindend, ook al kon het qua productie nog een stuk lekkerder geklonken hebben. Ook het Engels van de frontman kon beter (Handful of Dust), hoop ik, want in dit soort muziek waar de stem samen met de riffs centraal staat is dat toch van enig belang.

Groove metal met een hardrockbasis en de nodige bellen. Ik wens deze heren een vruchtbare toekomst toe op muzikaal vlak, want ik denk dat er nog een pak groeimarge op zit. Abbastanza bene.

Score:

74/100

Tracklisting:

 1. On My Wounds
 2. Scream
 3. Handful of Dust
 4. F.Y.S.O.B.
 5. Landslide Pt 1
 6. Landslide Pt 2
 7. Through a New Phase
 8. Everything in Its Place
 9. Gn’r
 10. Shame on You

Line-up:

 • Emanuele Calvelli – Bas
 • Alessio Brancati – Drums
 • Stefano Calabrese – Keel
 • Marco “Logan” Zuzolo – Gitaar

Links: