Black Mirrors – Look Into The Black Mirror

Na de EP Funky Queen van vorig jaar is het nu tijd voor een eerste langspeler van het Belgische Black Mirrors. Geen herhaling van opgenomen nummers, met uitzondering van titeltrack Funky Queen dan. Dit is een plaat vol nieuw materiaal en elke fan van het stoner- en postgenre moet dit zeker eens een luisterbeurt gunnen. Het klinkt immers verdraaid catchy en spookt al een tijd in mijn hoofd rond.

De mix zit goed bij Black Mirrors, dat wist ik reeds ten tijde van de EP. Zangeres Marcella heeft een heerlijk stemgeluid dat zowel past bij ruigere sleeptracks als de rollende stonernummers. Niet zelden geeft dit me een Blues Pills-gevoel, al zet deze Brusselse band veel meer in op zwierige tracks met minder psychedelisch gefrunnik. Dat neemt echter niet weg dat deze nummers een prima gelaagdheid vertonen en lekker diep durven gaan. Daarnaast is het eens niet de zoveelste eenheidsworst geworden, en dat komt vooral door de experimentele toets van de band. Er wordt geflirt met postrocktintels en luchtigere melodieën op Moonstone en sfeervolle stiltes op Inner Reality of een jazzy flow op Burning Warriors. Dergelijke tracks laten horen dat Marcella ook prima haar weg kan vinden in alternatieve ritmes. Op andere momenten druipt Black Sabbath er wat meer af, maar op zich klinkt dit aardig divers en drukken deze Belgen een eigen stempel.

Fijn dat ze de lijn van de EP hebben doorgetrokken. Nog steeds is Funky Queen het nummer dat ongetwijfeld het sterkst zal blijven hangen, maar eigenlijk staan hier weinig fillers op. Nummers met lekker veel afwisseling en melodisch behoorlijk wat diepgang. Een band om in het oog te houden dus binnen de Lage Landen.

Score:

80/100

Label:

Napalm Records, 2018

Tracklist:

 1. Shoes For Booze
 2. Funky Queen
 3. Lay My Burden Down
 4. Inner Reality
 5. Moonstone
 6. Günther Kimmich
 7. Cold Midnight Drum
 8. Mind Shape
 9. Till The Land Wind Blows
 10. Burning Warriors
 11. Whispering Ghost (Bonus Track)

Line-up:

 • Marcella Di Troia – Vocals
 • Pierre Lateur – Guitars
 • Loïc Videtta – Bass
 • Paul Moreau – Drums

Links: