Black Mirrors – Funky Queen

Een Belgische band die bij Napalm gaat aankloppen en meteen een EP op de markt brengt, dat is enkel bedoeld voor uitzonderlijke gevallen, zoals Evil Invaders, of deze erg getalenteerde bende Brusselaars van Black Mirrors. Nog geen kwartier duurt dit kleinood, maar het minste wat je kan zeggen is dat deze band een indruk nalaat.

De band pakt meteen uit met de topper in het rijtje. Samen met de release enkele dagen geleden, werd ook de clip van Funky Queen vrijgegeven en dat is meteen een schot in de roos. Een oldies vibe en een professionele clip die wat in het vaarwater zit van een band als Blues Pills en met een zangeres die eveneens vocaal haar mannetje staat. Enkel mengen deze Belgen wat andere ingrediënten mee in deze oldies rockmix. Dit geheel bezit een heerlijke stonergroove die je het volle kwartier op het puntje van je stoel krijgt.

Een EP waar ik maar één negatief iets over te zeggen heb, en dat is dat dit kwartier veel te vlug voorbij is. Dit smaakt niet enkel naar meer, maar zorgt ervoor dat je op een dikke tien minuten zin hebt om de zomerfestivalletjes af te gaan, op zoek naar deze band. Hopen dat we gauw een full-length van dit niveau in de rekken mogen verwachten!

Label:

Napalm Records, 2017

Tracklisting:

  1. Funky Queen
  2. Kick Out The Jam
  3. The Mess
  4. Canard Vengeur Masqué

Line-up:

  • Marcella Di Troia – Zang
  • Pierre Lateur – Gitaar
  • Gino Caponi – Bas

Links: