Black Falcon – Ego Mortem Machina

“Corona legt de maatschappij in de kluisters.” Bla bla bla, dergelijk gezwam hebben we al vaker gehoord dan er demonstranten op de Dam waren. Gelukkig zijn er bands die zich niet door het virus in de bek laten schijten. Bands die vanuit hun eigen huiskamers luidkeels “fuck you!” roepen en hun instrumenten uit de kast pakken. Black Falcon is zo’n band en heeft in thuisisolatie een EP opgenomen. Ieder bandlid speelde thuis zelf zijn tracks in, welke vervolgens werden samengevoegd. Het resultaat is een rauwe sound die barst van de energie.

De EP heeft de titel Ego Mortem Machina. Ik spreek geen Latijn, maar het lijkt te vertalen naar iets in lijn van “ik houd van de machine”. Laat Zack de la Rocha het maar niet horen. De plaat begint met Hawkmoon, een track met een omineuze synth-sound. De productiekwaliteit is opvallend goed en de sfeer zit er meteen goed in. De drie daaropvolgende nummers Ego Mortem Machina, Credit to Play en Again Again zijn lekker energieke stoner-achtige energienuggets. Je gaat er door verlangen naar de tijd waarin ‘het virus’ achter je ligt en je met een lekkere koude rakker in je klauw met de zon op je kop naar bands gaat kijken. Het opwekken van dit gevoel is precies het doel van deze EP. In mijn optiek een goede zaak. Vlotte riffjes worden rondgestrooid alsof het niets is en door de strakke ritmes is het moeilijk om stil te blijven zitten. Het is niet verrassend dat de productiekwaliteit van deze drie nummers iets minder zuiver is dan het in 2019 verschenen Turn Around And Face The Sun, wat overigens ook een zeer tof album was. De plaat sluit af met Neon, net als Hawkmoon opnieuw een atmosferische track die eigenlijk haaks staat op de energie van de middelste drie nummers. De song is echter zeker wel te pruimen.

De leden van Black Falcon presteren het om vanuit hun eigen woningen een prima EP te produceren. Ik ben benieuwd wat we in de toekomst nog meer van hen zullen horen. Check hieronder een video van (vrienden van) de band:

Label:

MSH Music Group, 2020

Tracklisting:

  1. Hawkmoon
  2. Ego Mortem Machina
  3. Credit to Play
  4. Again Again
  5. Neon

Line-up:

  • David Ayres – Vocalen
  • Jony Hunter – Gitaar
  • Richard Dale – Gitaar
  • Liam Hunter – Basgitaar
  • Lee Durham – Drums

Links: