Biohazard – Kill Or Be Killed

Biohazard – Kill Or Be Killed


Ik was erg verbaasd toen begin deze week naast de aardschok ook de nieuwe cd van Biohazard in mijn brievenbus lag. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nogal huiverig was voor wat ze er dit maal van gemaakt hadden. Na State Of The World Address is het wat mij betreft erg achteruit gegaan met deze band. Live waren ze meestal nog wel goed te pruimen, maar dat kwam vooral omdat 95% van de setlist bestond uit oude nummers.


De CD dan maar!

Het eerste dat me opviel is dat de nummers op de promo een andere volgorde hebben dan op de uiteindelijke cd, en dat is maar goed ook. Het eerste nummer van de promo “World On Fire” doet me in eerste instantie denken aan het latere werk van Machine Head, en dat zou dus niet veel goeds betekenen voor de rest van het album.Gelukkig komt vanaf het tweede nummer “Never Forgive, Never Forget” het oude Biohazard weer boven…..en hoe!. Opvallend is dat Biohazard bozer lijkt dan ooit! De nummers en teksten staan vol boosheid. De stemmen van de heren zijn wel iets minder geworden, maar daardoor klinkt het geheel nog een stuk rauwer en agressiever. Verder zal het niemand verbazen dat de gebeurtenissen op 11 september de belangrijkste inspiratie bron zijn geweest.


De laaste 2 nummers op de promo “Dead To Me” en “Hallowed Ground” zijn iets minder (minder tempo) waarbij in laatst genoemde wel alle song titels de revue nog eens passeren. De rest van de nummers “Kill Or Be Killed”, “ Heads Kicked In”, “Beaten Senseless”, “Make My Stand”, “Open Your Eyes” en “Penalty” zijn stuk voor stuk prima nummers, met prima tempo wisselingen zoals je Biohazerd mag verwachten. Deze nummers zullen het live zeker goed doen, dus boeken voor voor de zomerfestivals die gasten. Deze CD is een must voor all Biohazard fans (zowel oude als nieuwe!!).


Al met al hebben de aanslagen dus ook een aantal positieve gevolgen!