Bezette Stad – Bezette Stad

Bezette Stad brengt bijna religieuze hardcore/punk. Een EP met een duur van ongeveer 10 minuten is het eerste wapenfeit van deze Belgische muzikanten uit Mechelen. Dit werk wordt in eigen beheer uitgegeven, maar heeft wel een degelijke mixing ondergaan. Deze klinkt redelijk organisch, een beetje bedrukt, met een dikke basgitaar en heldere vocalen. Wel heeft het een wat ‘keurig’ en braaf randje. Muzikaal is dit in de trant van Anti Cimex.

Mutual Aid is een vrij rechtlijnige, simpele en monotone materie. De zang bestaat voor 50% uit een audiofragment. Dat audiofragment is in het Nederlands, dat is wel onderscheidend, want dat hoor je natuurlijk niet zo vaak. Het geinige is dat op het nummer Aux Urnes etc. de basgitaar heel dik doorklinkt. Op zichzelf is dat niet geinig, maar precies op het moment dat het me begon op te vallen jankt Bezette Stad er een bassolo in. Het laat zien dat de heren hun muziek op een leuke en ontdekkende wijze weten te schrijven. Het nummer zelf moet volgens mij aanzetten om toch vooral te gaan stemmen. De riffs zijn simpel en beperken zichzelf wat in de melodievorming. Niet heel spannend allemaal dus. ‘Take Control” roept de vocalist van dienst. Greed heeft een lading d-beat. Halverwege sterft het nummer uit en krijgt één of andere communist het woord. Ah, daar moeten we op gaan stemmen dus. Kapitalisme is de duivel, u kent het credo wel.

Na deze EP ben ik nog niet helemaal overtuigd om op een communistische partij te gaan stemmen. Bezette Stad laat vrij doorsnee materie horen. De nummers leunen wel erg sterk op de audiofragmenten. Van mij mag het nog een tandje snediger en mogen de ontknopingen nog wat epischer. Het fanatisme zit er blijkbaar wel in, maar in de muziek wil je dat dan ook meer horen.

Label:

Eigen Beheer, 2020

Tracklisting:

  1. Mutual Aid
  2. Aux Urnes etc.
  3. Greed

Line-up:

  • Onbekend

Link: