Beyond The Labyrinth – The Art Of Resilience

Ik ben altijd wel in voor wat muzikale, hapklare brokken. Toen mij dus werd gevraagd of ik wat melodieuze hardrock wilde bespreken, had ik daar niet direct bezwaar tegen. Dat ik een mooi fysiek exemplaar toegestuurd kreeg, was nog beter. Alleen wat ik te horen kreeg, waren geen hapklare brokken. Ik had het kunnen weten, aangezien The Art Of Resillience het vierde album is van het Belgische Beyond The Labyrinth, alleen mis ik nog wel eens wat.

Oké, geen hapklare melodieën dus, maar wat dan wel? De twaalf nummers op dit album begeven zich tussen symfonisch en progressief, alsmede tussen rock en metal. The Art Of Resilience is zo’n album dat je meerdere keren moet beluisteren om het tot zijn volle recht te laten komen. De waslijst aan gastmuzikanten zorgen dat elk nummer weer geheel anders klinkt. Nergens, tijdens het uur dat je dit album beluistert, mis je de houvast van een enkele zanger als een baken in een zee van melodieën. Niet elke zanger klinkt even kundig in zijn geleverde werk, maar telkens vormt het een goed geheel met het nummer.

Al met al is The Art Of Resilience een ietwat moeilijk te plaatsen album. Het begeeft zich tussen een aantal muzikale genres en wat mij betreft spreekt dat in het voordeel van de plaat. Liefhebbers van melodieuze, progressieve, symfonische, rockende metal moeten dit zeker eens beluisteren gaan. En dan wel meerdere luisterbeurten geven natuurlijk!

Score:

80/100

Label:

Spinal Records, 2017

Tracklist:

 1. The Set Up (Innocence Presumed)
 2. Carry On
 3. Someone Watching Over You
 4. Prince Of Darkness
 5. Liberation Day
 6. Shape Shifter
 7. Can’t Get Over You
 8. If You Believe
 9. Salve Mater
 10. Fall Of The Raven
 11. Waiting For The Dawn
 12. Virtual Connection

Line-Up:

 • Geert Fieuw – Gitaar
 • Michel Lodder – Drums & Percussie
 • Sjoerd Bruyneel – Toetsen
 • Dominic Heynderickx – Bas

Links:

Bewaren