Beyond the Gates – Soul Crisis

Beyond the Gates – Soul Crisis
Eigen beheer, 2011

Lap (dat zeggen Belgen als ze verrast zijn… Eindred. MvdB.), dat had de wereld nog nodig. Woonkamerdeathmetal. Een officiële EP ook nog. Beyond the Gates is een drietal uit Italië en brengt met Soul Crisis naar eigen zeggen een mix van melodieuze death metal en metalcore, aangevuld met wat synthesizerwerk hier en daar. Van het drietal staat slechts één iemand in voor alle instrumenten, de twee anderen delen het vocale werk.

In de promosheet verontschuldigt de band zich al op voorhand voor de slechte geluidskwaliteit en zeggen ze hard te werken aan beter opnamemateriaal. Akkoord, dan slaan we het geweeklaag omtrent dat onderwerp over. Want het geluid… Je weet wel. Het grootste manco van Soul Crisis is dat het enerzijds wat richtingloos en anderzijds gewoon belachelijk clichématig klinkt, zodat je lippen zich meerdere malen automatisch gaan krullen. Het boeltje geeft hetzelfde sfeerbeeld als een demo van een dertien-in-een-dozijn zolderkamerblackmetalband met een hoog kvlt-gehalte, maar dan op het gebied van melodieuze death metal.

Toch kan het blijkbaar nog. Tussen alle rampspoed (de zeven vette koeien hebben zichzelf uit miserie terug in de stroom gegooid) zijn er namelijk enkele felle lichtpuntjes. De tempowisseling in The Black Hole Holocaust wekt zonder meer de activiteit in de nekspieren op en de breakdown in Soul Crisis klinkt in combinatie met de diepe grunt moddervet. Maar daar blijft het dan ook bij. Eén minuut dolle pret op een schijf die vijfentwintig minuten duurt.

Tracklisting:

  beyond the gates soul crisis

 1. The Whoracle
 2. Soul Crisis
 3. Seven
 4. Nine
 5. The Black Hole Holocaust
 6. The Remains of God
 7. Insomnia

Line-up:

 • Roberto – vocalen
 • Cristian – vocalen
 • Andrea – gitaar, bas, drums, synths

Links:

Geef een reactie