Beyond Our Ruins – A Dreadful Oath

A Dreadful Oath is het in eigen beheer uitgebrachte debuut van Beyond Our Ruins, een melodieuze doommetalband uit Nederland.

De muziek van deze band klinkt geïnspireerd door de doommetal van bands als Paradise Lost, My Dying Bride en Katatonia, maar kent ook gotische elementen waar de invloed van bands als Type O Negative en Moonspell in terug te horen zijn.

In tegenstelling tot veel bands in het genre, schroomt Beyond Our Ruins niet om variatie aan te brengen binnen de nummers. Er wordt veel in tempo’s gewisseld en zware, logge riffs worden regelmatig afgewisseld met melodieuze passages. Sterke troef is zanger/bassist Bas, die een rijke variatie aan zangstemmen laat horen: van grunts en screams tot melodieuze cleane zang.

A Dreadful Oath is een album geworden dat tot het einde blijft boeien en uitnodigt om vaker te luisteren. Dit is mede te danken aan de prima productie, waar de band zelf verantwoordelijk voor is. Als belangrijkste kritiek is aan te dragen dat de band soms nog te nadrukkelijk klinkt zoals eerder genoemde bands. Hopelijk weet Beyound Our Ruins in de toekomst meer een eigen identiteit te ontwikkelen. Dan gaan we vast nog mooie dingen van deze band te horen krijgen.

Score:

78/100

Label:

Eigen beheer, 2017

Tracklisting:

 1. Oblivious
 2. Dirge of Damnation
 3. A Seance in Fear
 4. Legion
 5. Rapture Coming Down
 6. Torn Asunder
 7. Pantheon
 8. A Dreadful Oath

Line-up:

 • Bas – zang/basgitaar
 • Joris – gitaar
 • Mischa – gitaar
 • Robert – keyboards
 • Luuk – drums

Link:

Beyond Our Ruins Facebook