Betzefer – Entertain Your Force Of Habbit

Betzefer begon zijn carrière twintig jaar terug in Israël. Niet bepaald een metalland. Daardoor maak je het jezelf als band extra moeilijk, maar het getuigt vaak wel van een doorzettersmentaliteit. Die kon de band goed gebruiken toen na de vorige release (The Devil Went Down To The Holy Land) zanger en mede-oprichter Avital Tamir besloot op te stappen. Omdat de band, aangemoedigd door Tamir, besloot om toch door te gaan,werd er nieuw werk gecomponeerd en dat is uiteindelijk Entertain Your Force Of Habbit geworden.

Betzefer bedient zich op zijn vierde volledige album van een stevige pot metal, waarbij de groove centraal staat. Het tempo ligt niet al te hoog, en dat vind ik persoonlijk jammer om twee redenen. Ten eerste zijn de nummers onderling redelijk uitwisselbaar en maken weinig indruk. Ten tweede ontbreekt het de band wat aan een eigen smoel. Het neigt allemaal erg naar Pantera met wat Sepultura-invloeden (Roots).

De wisseling op het vocale gebied wordt in het voordeel van Ragoza gewonnen, want hij heeft een sterke en krachtige strot die hij ten volle benut door af en toe een hoge scream toe te voegen, die de aandacht zeker naar zich toetrekt. Ik raad Betzefer wel aan in de toekomst de variatie op te zoeken, anders bestaat het gevaar dat het een one-trick-pony wordt.

Vind je genoemde bands helemaal het einde en/of ben je al liefhebber van het werk van Betzefer, dan kun je Entertain Your Force Of Habbit gerust aan je catalogus toevoegen. Mede vanwege het goed verzorgde artwork is onderstaande score inclusief bonuspunten.

Score:

76/100

Label:

Metalville Records, 2018

Tracklisting:

 1. One Way To No Way
 2. Dead Lines
 3. Ain’t No Party ‘till You Hurt Somebody
 4. Never Been
 5. Crash
 6. Light Away
 7. Truck Leaking Gasoline
 8. Dying Man
 9. Hand In Hand To Hell
 10. Last Song In The World

Line-up:

 • Aharon Ragoza – Vocalen
 • Matan Cohen – Gitaar
 • Rotem Inbar – Basgitaar
 • Roey Berman – Drums

Links: