Between Worlds – Intrusions

Between Worlds – Intrusions
Eigen Beheer, 2009

Een band die werkelijk alles geheel in eigen beheer doet en daar bewust voor kiest, dat maak je niet veel mee. Maar nu kreeg ik een bijzonder uitgebreid pakket thuis met daarin de cd Intrusions van de band Between Worlds. Lef, eigenzinnigheid en talent blijken een goede basis te zijn om echt hele leuke muziek te maken. Moderne hard rock/heavy metal/nu-metal maken ze en als je een naam moet noemen ter vergelijking dan springt Disturbed het eerst in gedachten.

Between Worlds komt uit Belgisch Limburg en is in 2001 opgericht. In 2005 ontstaat de huidige line-up en komt de band eigenlijk echt tot stand en in 2007 besluit men om een cd op te gaan nemen. Tijdens het opnemen blijkt dat de band dermate gegroeid is, dat het oude songmateriaal aangepast en verbeterd dient te worden. Vandaar ook dat het opnemen uiteindelijk ruim anderhalf jaar in beslag neemt. Uiteindelijk kan de cd, uitgebracht op een eigen platenlabel, april 2009 gepresenteerd worden. Doordat alles in eigen beheer werd gedaan is de aandacht voor deze schijf voornamelijk tot het Belgische beperkt gebleven. Dat mag niet gebeuren met een album van deze kwaliteit, vandaar dat wij er nu, beter laat dan nooit, aandacht aan besteden.

Wat een lekker stevige, meeslepende muziek maakt Between Worlds. Intrusions is een cd met een intrigerende sound, helder en precies gemixed en geproduceerd met aandacht voor detail. Origineel is het niet en in tijdsspanne qua muziekstijl een aantal jaren te laat misschien. De serieuze benadering en fraaie uitvoering maken de muziek echter boeiend genoeg, terwijl het toch ook benaderbaar blijft voor een groter publiek. Alle instrumenten komen geweldig uit de verf met de nadruk op het gitaarwerk. Peter Vrancx blijkt bovendien een talentvol en gedreven zanger die de muziek in zijn totaal naar een nog hoger niveau weet te tillen.

Meeslepend, dreunend, gevarieerd, swingend en indringend. Wat moet je nog meer zeggen om een band als Between Worlds aan te prijzen. Als je alles in eigen hand houdt kan je ook in eigen tempo verder ontwikkelen. Ik vraag me wel af of de band dan het grotere publiek bereikt die het, gezien de kwaliteit en toegankelijkheid, verdient. In ieder geval is dit een mooie cd waar ik met plezier naar heb geluisterd van begin tot einde.

Tracklisting:
between worlds

 1. Alcohol
 2. My Hatred Is A Bullet
 3. Break The Circle
 4. Lies
 5. Helmet Of Lead
 6. Porn
 7. Daysick
 8. Ready To Die
 9. Water

Line-up:

 • Peter Vrancx – Vocals
 • Nillis Rykers – Lead guitar
 • Robert Krasinski – Guitar
 • Sander Volders – Bass
 • Ribus Steven – Drums

Links: