Between The Shadows – Abysses

Between The Shadows – Abysses
Eigen Beheer, 2012

Hardcore is één van die verschrikkelijk populaire genres die de laatste jaren heel wat goede bands heeft gekend, maar evengoed enorm slechte scene-bandjes.
Between The Shadows blijkt spijtig genoeg van de laatste soort te zijn. Deze Italianen zijn al drie jaar bezig en zij brengen het publiek nu hun nieuwe EP Abysses.

Typischer en meer stereotype kun je je een hardcorebandje amper voorstellen, van het logo tot de leden en jammer genoeg ook de muziek, men hield zich aan de regels van de scene.
De muziek zelf is best middelmatig te noemen. De instrumenten zijn slordig ingespeeld, de blastbeats zitten hier en daar waar ze niet moeten en de zang is vaak niet om over naar huis te schrijven.
In I Died In A Moshpit – rollende ogen inbegrepen – bijvoorbeeld, hoor je bijvoorbeeld dat de vocalen vaak te schel zijn en amper kracht uitstralen. De drums zijn niet erg ingenieus in elkaar gestoken en storen hier en daar. Veel meer valt er over deze middelmatige band spijtig genoeg niet te zeggen. Meer repetitietijd en ander inspiratiebronnen dan genregenoten zouden deze band geen kwaad doen.

Tracklisting
Eskimo Callboy

 1. Life Is A War
 2. I Died In A Moshpit
 3. Mr Death
 4. The Final Battle Between Cowards And Liars
 5. The Hated Man
 6. Grave Digger
 7. Me Vs. Myself
 8. Alcohol Like Water
 9. Don’t Wake Up
 10. Blind

Line-up:

 • Rudi – Basgitaar
 • Air – Gitaar
 • Sonak – Vocalen
 • Inno – Gitaar
 • Lorey – Drums

Links: