Besta – Eterno Rancer

In het Portugese Besta treffen we leden van Redemptus en Sinistro. In de acht jaar dat de band bestaat, werden meerdere releases uitgebracht waarvan dit de negende is. Grindcore wordt weleens afgedaan als “raggen om het raggen”. In het geval van Besta is dat onterecht!

De grindcore met punkinvloeden knalt in ieder geval uit de speakers en het geheel heeft een vernietigende werking op de gehoororganen. Niet in de zin dat het massief klinkt, maar veel meer doordat er een zestiental korte, felle nummers op je worden afgevuurd die met overtuiging worden gebracht.

De band laat op Eterno Rancer horen piswoest te zijn. Waarop wordt niet helemaal duidelijk, want de songtitels zijn in de moerstaal en de stem van Paulo Rui ligt niet bepaald vooraan in de mix. Dat maakt weinig uit want muzikaal is er genoeg te genieten. Besta kiest ervoor de aanpak van de nummers qua songstructuren simpel te houden en dat is uiterst effectief.

De speelduur is precies lang genoeg om mee te gaan in de agressie zonder dat je als luisteraar afhaakt. Lekker schijfje dit!

Score:

79/100

Label:

Lifeforce Records, 2019

Tracklisting:

 1. Rancor Diamorte
 2. Falsa Arte
 3. Apostolo Do Terror
 4. Sincronismo Do Mal
 5. Sangue Morto
 6. Repudio Alarmante
 7. Um Nas Sombas
 8. Sopro Do Tirano
 9. Oficio Da Mentira
 10. O Caminho Da Mao Esquerda
 11. Neoselvagens
 12. Azul Vermelho E Branco
 13. Porco Azul
 14. Saco Azul
 15. Amigo Toxico
 16. The Regulator (Bad Brains cover)

Line-up:

 • Paulo Rui – Vocalen, gitaar
 • Rick Chain – Gitaar
 • Gaza – Basgitaar
 • Lafayette – Drums

Links: