Berserk – Rites of Supramacy

[b]Berserk – Rites of Supramacy[/b]
[i](Oaken Shield/ Adipocere records 2003)[/i]

De hoes en de bijbehorende foto’s doen vermoeden dat we hier met het zoveelste Scandinavische blackmetalbandje te maken hebben. De band komt echter niet uit het koude noorden, maar uit het zonnige Spanje en speelt, naar eigen zeggen pagan-blackmetal.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen; Berserk levert met “Rites of Supremacy” zo’n typische dertien in een dozijn cd af. Het is niet spannend, het is niet nieuw en het is ook nog eens hartstikke voorspelbaar. Als ik dan lees dat Berserk “the leader of the spanish blackmetal scene” zou zijn moet ik toch even lachen. Een band als Argar stijgt toch echt met kop en schouders boven een bandje als Berserk uit en zo slecht zal het verder toch niet met de Spaanse scene gesteld zijn?!

Wat moeten we nu met deze cd? Artwork en productie zijn dik in orde en de vier muziekanten weten hun trucje redelijk uit te voeren. Als je geen genoeg kan krijgen van pagan-blackmetal en je neemt de valse cleane zang voor lief, zou ik eens een luisterbeurtje wagen..

[b]Tracklist:[/b]
1 rites of supremacy
2 astapa’s ashes
3 berserker’s blood
4 de este a oeste
5 gaze at the sky
6 blood of the gods
7 journey to eternity