Bereft of Light – Hoinar

Terwijl Clouds steeds ijlere hoogtes opzoekt en steeds meer mensen beroert en ontroert met zijn dieper dan diepste doom, zoekt frontman Daniel Neagoe ook andere oorden op. Met zijn debuutplaat Hoinar brengt hij onder de naam Bereft of Light een soort van atmosferische black metal uit. Wat te verwachten qua beleving? Ik wist het zelf ook niet.


De diepe grunt van Daniel hoef je in ieder geval niet te verwachten op Hoinar. In plaats daarvan ontplooit zich Amerikaans georiënteerde post-black die vooral bij liefhebbers van langgerekte avondlandschaps-black metal met bijbehorende akoestisch in- en outro’s in goede aarde zal vallen. Regen, wind, donder… Daniel keert terug als een vagebond de bergen in, om er zichzelf tegen te komen. De lang aanslepende, solide atmosferische black is gegroeid vanuit solitude en met een Cascadiaanse sacrale sfeer wordt je meegesleept op alle vlakken in de betoverende bedwelming die vijf nummers en 41 minuten lang aanhoudt. Enkel het tikkende geluid van de drums houdt je uit een lucide dagdroom waar je liever niet zou ontwaken, een risico dat op het akoestische Pustiu wel erg groot wordt.

Eentje om mee te nemen, dit Hoinar. Mooi, zeker op zo’n natte zomerdag als vandaag, waar de beweging van mensen om je heen enkel als storend ervaren kan worden.
Score:

80/100

Label:

Loud Rage Music, 2017

Tracklisting:

  1. Rebirth
  2. The Noble Truth
  3. Birth Of A Goddess
  4. The Gates Of Naraka
  5. Kuthayuddha
  6. God Of Hell
  7. Destroyer Of Worlds
  8. Edimmu

Line-up:

  • Daniel Neagoe – Alle instrumenten, Vocalen

Links: