Berator – Elysian Inferno

Met enkel maar een demo op hun conto, R.A.I.D.S. uitgebracht in 2018, komen deze vier Amerikanen nu met Elysian Inferno. Het zou een brutale mengeling van death en black metal moeten zijn wat de heren van Berator brengen. In krap 22 minuten hengsten de heren er maar liefst zes nummers door. Brutaal als de bijtende hond van de buren, smerig als de ongepoetste keuken van Boer Charel, zo klinkt dit alles. De fundamenten van de nummers werden live opgenomen. Het zet bovenstaand gevoel nog meer in de verf. De mannen in deze band hebben in ieder geval ervaring genoeg in het extreme genre. Zo maakten ze deel uit van bands als Profanatica, The Chasm of Nachtmystium. Ga er dus maar eens lekker voor zitten.

Al blaffend trappen de heren Elysian Inferno op gang. Sultans Of Incest, wat een boeiende titel, heeft alle rottigheid en smerigheid al verzameld. Strakke, smerige samenzang, schurende gitaren, vatsige bas- en drumpartijen. Inderdaad, zo brutaal als de bijtende hond van de buren. Deze Amerikanen lusten wel pap uit de ongepoetste keuken van Boer Charel. Denderend, als een overladen tientonner alles aan gruzelementen rijdend, zo gaan de heren er gewoon vlotjes van door. Piepend en knarsend als verroeste remmen, zo klinkt de heerlijke solo op het nummer van de videoclip Onslaught To Absolution. Die bewuste tientonner knalt vervolgens vlotjes over de middenberm richting een tankstation en voor je het weet staat de hele boel in lichterlaaie. Door War Lust maar ook Final Cricifixion of het afsluitende Swine Cult raak je bevangen door de gitftige dampen. Het lijkt wel alsof de roet van de brandhaard nog lang zal nasmeulen op je kleren.

Boeiende EP die werd volgepropt met een zestal brute deathmetalnummers voorzien van typische blackmetalkarakteristieken. Kopen deze smerige, goed wegslikbare, vettige hap! Voor hen die ik met bovenstaande schrijven nog niet overtuigd heb, denk aan oude Deicide of Morbid Angel met daarover een Belphegor-saus, nu overtuigd?

Label:

Dark Descent records, 2022

Tracklisting:

  1. Sultans Of Incest
  2. Onslaught To Absolution
  3. Dead Rats
  4. War Lust
  5. Final Crucifixation
  6. Swine Cult

Line-up:

  • Richard Olsen – Zang, gitaar
  • Tim Pearson – Zang, bas
  • Pat Clancy – Zang, gitaar
  • Dave Clarck – Drums

Links: