Beltez – Exiled, Punished…Rejected

Het Duitse gezelschap van Beltez brengt na vier jaar het volgende album uit, met de naam Exiled, Punished…Rejected. Voor dit album hebben de heren, net als met hun vorige plaat Tod part 1, de dood als inspiratie gebruikt en dat is terug te horen.

Het geheel begint met een mysterieuze intro die vrij atmosferisch aanvoelt. Dit is de inleiding voor een muur van gitaren, die melodieus op de begeleiding van de oorlogs-machine dat een drumstel heet, een muur van geluid produceert. Samen met de raspende stem van zanger M.P. klinkt het geheel alsof je zelf op het slagveld staat. Het tweede nummer, genaamd Adamantinarx, begint direct hard, niet een opbouw van intro naar song, nee direct een blitzkrieg op je nek. En eigenlijk is dat het op het hele album aanwezig. Behalve misschien op het nummer Algol, wat dan weer een mysterieus ritme heeft en mede door het gefluister een koud en nat gevoel geeft. Het past dan wel weer helemaal bij het geluid dat deze heren laten horen op Exiled, Punished…Rejected.

Dat Beltez verder is gegroeid in de muziek is zeker terug te horen. Ook is er op dit album voor het eerst een complete band aanwezig die heeft meegewerkt aan het schrijven van de muziek en tekst. Dat maakt dat dit alles een strak geheel is geworden waarbij je je niet een moment hoeft te vervelen.

Score:

90/100

Label:

Brethard Records, 2017

Tracklist:

 1. Prelude
 2. Adamantinarx
 3. Repent And Restless
 4. Algol
 5. Exiled, Punished…Rejected
 6. Soulweaving

Line-up:

 • M.P. – Zang
 • D.K. – Gitaar, Zang
 • J.K. – Gitaar, Zang
 • C.U. – Bass
 • S.B. – Drums

Links: