Behind The Sun – Post Solis

De Amerikaanse viermansformatie Behind The Sun is actief sinds 2013 en brengt met de EP Post Polis het eerste wapenfeit uit.

Vier nummers (en een instrumentaal intermezzo) lang laat Behind The Sun een progressieve mix horen van metalcore, thrash en death metal. Daarbij nemen de heren graag de tijd voor het uitwerken van de nummers, getuige ook de lange speelduur (zeven à acht minuten) van drie van de nummers. Vervelen doen de nummers echter geenszins, dankzij de continue afwisseling in riffs en tempo’s.

Ook vocaal biedt de band met drie zangers in de gelederen de nodige afwisseling. De hoofdmoot van de vocalen bestaat uit een dubbeling van growls en screams, denk aan Deicide, maar her en der worden ook cleane vocalen ingezet.

In het slotnummer Laniakea, hoogtepunt van deze EP, vat de band treffend het eigen kunnen van de band goed samen. Wat begint als een rustig sfeervol nummer, transformeert naar een vette potpourri van eerder genoemde stijlen.

Voor de productie is Jamie King (o.a. Between The Buried And Me) verantwoordelijk. Hij heeft deze EP voorzien van een uitstekende productie, waarin alle details in de muziek prima naar voren komen. Behind The Sun laat met deze EP een prima indruk achter en is een aanrader voor liefhebbers van bands als Mastodon, Opeth en Anciients.

Score:

79/100

Label:

Eigen Beheer, 2017

Tracklisting:

  1. The Fall
  2. Pangaea
  3. Scrawling Of The Architect
  4. Periapsis
  5. Laniakea

Line-up:

  • Jesse Hanak – Gitaar, Zang
  • Nathan G. Day – Drums, Zang
  • Brian Sisk – Bas
  • Morgan Murray – Gitaar, Zang

Links: