Beaten by Hippies – Beaten by Hippies

Vier Belgen en een passie voor rock ‘n roll, zo begint het verhaal van Beaten By Hippies. De heren gaan direct voor een debuutalbum met de gelijknamige titel Beaten By Hippies.

De ongepolijste rock ‘n roll wordt vermengd met stoner. De zang is lekker rauw en doet vreemd genoeg denken aan Paolo Nutini.  Eén en ander is verkrijgbaar op vinyl.  Volgens de band zelf heeft Google nog nooit van hen gehoord, maar inmiddels zijn ze vindbaar. Zij het dat er verder weinig informatie is over deze band. Uitgezonderd foto’s van een optreden inclusief paaldanseressen op de Facebookpagina. Voor degenen die nu niet gelijk richting de Facebookpagina zijn vertrokken nog wat nadere toelichting op de muziek hieronder.

We beginnen in de garage met Velvet Hills. Raspende rock n’ roll vocalen met fuzzy gitaarriffs in een wat droevige sfeer. Space Tail is iets minder donker en meer spacerock. Blue Ros is een stuk psychedelischer en nu valt de goede stem van zanger Stéphane extra goed op. Zijn bereik is niet flitsend. Het hele album is wat gelijkmatig op vocaal vlak, maar die Alice Cooper-rasp maakt het interessant. Rock N Roll is een leuke doch enigszins uitgekauwde oorwurm. “I want, my rock ‘n roll, hard” wordt er geroepen en live kan dit vast goed meegezongen worden. Je aandacht de hele rit erbij houden lukt niet altijd. Neem een nummer als Dust, dat aan Kyuss doet denken. Het blijft alleen wat eentonig en de riffs zijn niet van uitzonderlijke klasse. Het laatste nummer Tomahawk bedient zich van refreinen met rust-intervals. Gezellig rocken met z’n allen.

Dat is zo’n beetje het eieren eten. Grungy rock ‘n roll met een lading fuzz erover. Lekkere rauwe vocalen erbij en smikkelen maar. Prima, maar ook wat voorspelbaar en vlak. Beaten by Hippies is een band die ongetwijfeld, vanwege zijn laagdrempeligheid, beter live tot zijn recht komt. Het is goed gespeeld, maar met name de riffs en solo’s doen wat veilig, eenvoudig, en daarmee minder overtuigend aan.  I want my rock ‘n roll nèt wat minder veilig.

Score:

73/100

Label:

Polder Records, 2019

Tracklisting:

1. Velvet Hills
2. Space Tail
3. Blue Rose
4. Rock N Roll
5. Beaten By Hippies
6. Breathe Slow
7. More is More
8. Dust
9. Cabron
10. Tomahawk

Line-Up:

  • Stéphane Legat – Vocalen
  • Christophe Collin – Gitaar
  • Bruno Jacobs – Basgitaar
  • Stephane Verbeurgt – Drums

Links: